"Автомагістраль-Південь" почала "Велике будівництво" двох аварійних мостів на трасі Суми-Полтава

24 червня 2021, 11:38
Планом президентської програми на 2021 рік передбачено ремонт і будівництво 6500 км доріг і 245 штучних споруд.

На Сумщині компанія "Автомагістраль-Південь" почала капітальне відновлення ще 2 ділянок траси Н-12 Суми - Полтава та відновлення двох аварійних мостів у місті Тростянець у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". На об’єкті працюють 150 робітників та 80 одиниць спецтехніки, повідомляє офіційна Facebook-сторінка програми.

"Відновлення автотраси дозволить сполучити Суми та Полтаву якісною дорогою європейського рівня, а пересуватись нею стане комфортно, а головне – безпечно", - йдеться у повідомленні.

На ділянці км 60+620 – км 62+900 та км 67+800 – км 70+575 від Тростянця до села Климентове загальною протяжністю майже 5 км спеціалісти компанії виконують поширення земляного полотна для влаштування додаткової смуги руху на ділянках спусків та підйомів.

відео дня

На другій ділянці 71+000 – км 75+220 на відрізку від Тростянця в напрямку міста Охтирка бригади компанії виконують перевлаштування залізобетонних водопропускних труб на металеві гофровані конструкції (МГК).

На обох відрізках фахівці компанії планують провести поширення земляного полотна, перевлаштування кабелів зв'язку та ліній електропередач та влаштувати шар посиленої основи СФОВ.

Далі спеціалісти перейдуть до влаштування двох шарів покриття, водовідвідних споруд, автобусних зупинок, з’їздів та примикань, систем автономного освітлення на пішохідних переходах, мережі зовнішнього освітлення у населених пунктах, встановлять бар’єрне огородження, дорожні знаки та нанесуть дорожню розмітку.

У межах ремонту траси також капітально відремонтують аварійний міст у місті Тростянець (км 60+875) та побудують новий на відрізку км 61+699 довжиною 15,7 м. Наразі спеціалісти "Автомагістраль-Південь" завершили демонтаж старої споруди та проводять підготовчі роботи, зокрема влаштування буронабивних паль.

Окрім цього, на окремих відрізках км 12+090 - км 67+120 від села Верхня Сироватка в напрямку села Боромля протяжністю 37,6 км проводять середній ремонт автошляху Н-12. Роботи там стартували ще в жовтні минулого року.

Нагадаємо, раніше заступник голови Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив, що планом президентської програми на 2021 рік передбачено ремонт і будівництво 6500 км доріг і 245 штучних споруд.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти