Авіаційних фахівців для Албанії навчатимуть у столичному НАУ

27 жовтня 2021, 10:12
В Україну прибула делегація Середземноморського університету Республіки Албанія на чолі з президентом вишу, професором, академіком Анастасом Анджелісом
Авіаційних фахівців для Албанії навчатимуть у столичному НАУ

Це візит албанців у відповідь після того, як їх країну делегація Національного авіаційного університету відвідала в червні цього року.

Тоді НАУ і Середземноморський університет досягли домовленості про видачі подвійних дипломів своїм студентам. З цією метою між вузами було підписано міжнародну угоду.

Сьогодні ж співпраця між НАУ та албанським університетом розширюється. На зустрічі, 26 жовтня, в якій брав участь і міністр освіти України Сергій Шкарлет, йшлося вже про те, що НАУ готуватиме фахівців авіаційної сфери для Албанії. Крім того, професорсько-викладацький склад українського вишу сприятиме у створенні авіаційного факультету в середземноморському університеті.

відео дня

"Зі свого боку, ми докладемо максимум зусиль для організації підготовки авіаційних фахівців Республіки Албанія, шляхом як навчання їх безпосередньо в НАУ, так і сприяючи створенню авіаційного факультету в Албанії", - сказав на зустрічі ректора НАУ Максим Луцький.

Крім іншого, міністр освіти Сергій Шкарлет представив албанській делегації розроблений Мон План заходів щодо популяризації можливостей здобуття вищої освіти в Україні для іноземних студентів до 2025 року. Зокрема, за його словами, спільно з Міністерством цифрової трансформації освітнє відомство має намір реалізувати експериментальний проект організації набору в українські вузи іноземців з використанням єдиної Міжвідомчої інформаційної системи.

Шкарлет також нагадаємо, що щорічно Україна готова надавати 5 стипендій для студентів з Республіки Албанія.

Нагадаємо, раніше ректор НАУ Максим Луцький підписав договір про співпрацю з казахським державним юридичним університетом ім. М.С.Нарікбаєва, який також передбачає видачу студентам авіаційного подвійних міжнародних дипломів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти