Антон Чередниченко: нове "керівництво" Федерації боксу знищує український спорт

17 серпня 2022, 11:28
Обіцяна самопроголошеним президентом Федерації боксу України Кирилом Шевченком" перезавантаження " ФБУ залишила спортсменів і тренерів без грошей.
Шевченко, бокс
Кирило Шевченко / УНІАН

Про це у Facebook передавати спортивний директор Федерації, тренер Антон Чередниченко.

Він нагадав, що через відсутність фінансування з боку ФБУ юнацька збірна України з боксу вперше поїхала на чемпіонат Європи за свій рахунок. Витрати на участь одного спортсмена склали близько 46 тис.грн. Така ж доля, ймовірно, очікує учасників інших міжнародних змагань.

"До керівництва Федерації рейдерським чином пробралися люди, яким Федерація боксу потрібна для своїх цілей, а не для допомоги спортсменам і тренерам. Не для того люди вкладалися в рейдерське захоплення, щоб зараз витрачати гроші на спортсменів. Тому поїздка наших юнаків і дівчат на Чемпіонат Європи – це проблема самих юнаків і дівчат", — написав Антон Чередниченко.

відео дня

Він нагадав, що самопроголошений президент ФБУ Шевченко обіцяв виділяти щомісяця 50-70 тис.доларів на розвиток боксу, виплачувати зарплату першим номерам збірних і суддям. Однак ці обіцянки залишаються невиконаними: "Немає ніяких 50-70 тисяч. А що є? Є молоді боксери та їхні тренери, яким президент ФБУ Кирило Шевченко не дає коштів навіть на квиток на ЧЄ. Навіть в одну сторону".

Спортивний директор ФБУ повідомив, що для забезпечення проведення всіх спортивних заходів з боксу в 2022 році, було потрібно близько 80 млн грн., а в Державному бюджеті на ці потреби закладена сума в 4 рази менша.

Однак участь боксерів і тренерів в чемпіонаті Європи серед чоловіків і жінок до 22х років, чемпіонаті Європи серед молоді, чемпіонаті Європи серед чоловіків, а також чемпіонаті світу серед жінок, було повністю забезпечено ФБУ, під керівництвом президента - Продивуса Володимира Степановича. При чому на дані чемпіонати, не було витрачено ні копійки з бюджетних коштів.

Антон Чередниченко: нове 'керівництво' Федерації боксу знищує український спорт

Нинішні "керівники", на думку Антона Чередниченка, від розвитку боксу самоусунулися. "Можливо, хтось, що не володіє інформацією про реальні витрати і вкладення в ФБУ (боксери, тренера, судді) подумав, що на боксі і на Федерації можна заробляти, для цього тільки потрібно стати керівником і все. Але це помилка, тому що тут можна і потрібно тільки вкладати. І вкладати потрібно багато", - йдеться в повідомленні.

Через рейдерське захоплення Федерації та внесення змін Мін'юстом до Держреєстру легітимне керівництво ФБУ не має важелів впливу на ситуацію. За його оцінкою, такими діями Міністерство допомагає злодіям знищувати спорт в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти