АМКУ має знати, що цементний монополіст CRH не пішов з російського ринку, - лідер SavеФОП

16 серпня 2024, 21:32
1465
АМКУ має знати, що цементний монополіст CRH не пішов з російського ринку, - лідер SavеФОП
Керівництву АМКУ варто звернути увагу на потенційного монополіста / фото: facebook.com/sergii.dorotych

Сергій Доротич, лідер руху #SavеФОП, закликає підприємців, чий бізнес пов'язаний із виробництвом, продажем або споживанням цементу, об'єднатися, щоб не допустити появи в Україні цементного монополіста, що призведе до зростання цін на цемент до рівня середньоєвропейських, які значно вищі за українські! Особливо в ситуації, коли цей потенційний монополіст, корпорація CRH, продовжує працювати на російському ринку.

"Є всі ознаки того, що звинувачений у корупції голова АМКУ Кириленко пішов на змову з ключовими гравцями цементного ринку, такими як CRH та Ковальська, і дозволить продати українські цементні активи італійського виробника цементу Buzzi через дочірню компанію Dyckerhoff GmbH ірландсько-нідерландській групі CRH, яка в результаті стане монополістом на українському ринку цементу!" — б'є на сполох Доротич.

"Цього тижня в ЗМІ за гроші масово розганяється інформація про космічні інвестиції в 100 мільйонів доларів в страждаючу від війни українську економіку з боку добродія корпорації CRH, в результаті покупки нею цементних заводів Dyckerhoff GmbH! Абсолютна брехня та маніпуляція! Україна ніколи не побачить ні цих грошей, ні податків від цієї угоди, оскільки вона буде відбуватися в Ірландії чи Нідерландах! Авторам цього сорому має бути соромно! Не треба вважати українських підприємців за ідіотів! Це спроба нахабної монополізації цементного ринку України, від якої постраждають десятки тисяч підприємців і мільйони звичайних українців!" — обурений Доротич.

відео дня

Раніше національне агентство із запобігання корупції внесло італійську компанію Buzzi до списку міжнародних спонсорів війни. "Спочатку вони пролобіювали внесення Buzzi до списку міжнародних спонсорів війни, змусили їх продатися, а тепер за копійки дозволяють купити цементні активи Buzzi міжнародній корпорації CRH, на цементі якої побудовано в Росії Кримський міст! CRH інвестувала мільярди в свій російський бізнес, заявила, що йде з ринку, але продовжує там працювати! Це найцинічніша афера останніх місяців!" — стверджує Доротич і анонсує найближчим часом публікацію доказів, отриманих від патріотів України з російського Санкт-Петербурга.

Раніше ЗМІ повідомляли, що коли CRH купували "Миколаївцемент" і "Цемент" (Одеса), вони обіцяли модернізацію за гроші ЄБРР і нові робочі місця, але замість цього вони просто знищили виробничі потужності, залишивши тільки фасування цементу. "УВАГА!!! CRH скуповують і знищують цементні заводи з метою ручного регулювання обсягів виробленого в Україні цементу для створення штучного дефіциту та стимулювання зростання цін!" — раніше стверджував Доротич.

Сергій Доротич від імені руху #SavеФОП закликає всіх підприємців, громадських діячів та політиків об'єднатися і донести до керівництва АМКУ, що за жодних умов вони не повинні давати дозвіл на проведення цієї угоди. Окремо #SafеФОП звертається до правоохоронців із вимогою розслідувати діяльність CRH на території Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти