Алла Ландар: "Світ прощається із президентом Федерації художньої гімнастики України Альбіною Дерюгіною"

1 квітня 2023, 22:01
Спортивна слава України шириться світом завдяки Альбіні Миколаївні та її школі понад півстоліття.
Алла Ландар: 'Світ прощається із президентом Федерації художньої гімнастики України Альбіною Дерюгіною'

Сьогодні о 12-й годині Національна Філармонія України відчинила свої двері усім бажаючим віддати останню шану легенді Українського спорту, зустрівши гостей кадрами кінохроніки, галереєю світлин, експозицією "Літопис життя", нескінченним людським потоком, морем квітів і можливістю лишити присвяту та свій спогад у книзі пам’яті "Людина епохи".

"Вона була неймовірно красивою жінкою, наділеною унікальним тренерським талантом і просто не могла існувати поза спортивним майданчиком, – говорить власниця ритуальної компанії "Петро Великий"Алла Ландар, заслужений працівник сфери послуг України, Національний член від України у Світовій Федерації Похоронних Операторів (FIAT-IFTA) та Міжнародної Федерації директорів похоронних агентств (NFDA), яка організовувала процесію прощання, – вона встигла зробити так багато для нашої держави, виховати не одне покоління спортсменів, а ми, вдячні глядачі і вболівальники, десятиліттями захоплювалися її працездатністю і перемогами, а головне – її умінням розпізнати і побачити в дитині зірку і майбутнього чемпіона. Важко переоцінити внесок Альбіни Миколаївни в історію і розвиток світової художньої гімнастики. Це вона перетворила цей вид спорту на справжнє мистецтво. Її вихованки роблять прекрасним усе, до чого торкаються не лише на спортивному майданчику, у трансляційних моніторах, на екранах телевізорів і на подіумі, але й у житті".

Нескінченний людський потік до книги пам’яті "Людина епохи". Державні діячі і політики, вихованці школи гімнастики, чемпіони, представники інших видів спорту, актори і музиканти, численні вболівальники, кияни і гості столиці – всіх не перелічити – стають у чергу, щоб залишити кілька рядків у Книзі "Людина епохи", висловити свою повагу, захоплення і вдячність. Ця книга стане сімейним артефактом, справжньою реліквією у "Школі Дерюгіних" для майбутніх переможців і чемпіонів, а колись і експонатом у майбутньому музеї спорту України, які є у більшості держав світу і неодмінно з’явиться у нас.

відео дня

За роки роботи тренером збірної СРСР, а потім і збірної України Альбіна Миколаївна виховала потужну плеяду олімпійських чемпіонок, чемпіонок світу і Європи: Ольгу Щеголеву, Ольгу Плохову, Вікторію Сірих, Людмилу Євтушенко, Ірину Дерюгіну, Олександру Тимошенко, Оксану Скалдіну, Еліну Хозлу, Тамару Єрофеєву, Ганну Безсонову, Наталію Годунко, Ганну Різатдінову.

Чуття єдиної родини – це "Школа Дерюгіних" – світовий бренд художньої гімнастики у трьох поколіннях. Іменита донька і олімпійська чемпіонка Ірина Дерюгіна тепер очолює тренерський місток і відповідає за хореографію та костюми спортсменок, а внучка Ірина Блохіна – постановниця номерів з сучасним баченням і талантом професійного інформаційного супроводу.

У чому секрет успіху вихованок Альбіни Миколаївни словами фахівців, коментаторів і спортивних оглядачів? Наполегливо, системно і завзято працювати з блиском в очах, ніколи не відступати і не здаватися, сміливо і впевнено йти вперед. Характер – ось те головне, що вона виховувала в своїх ученицях і майбутніх чемпіонках, це один із секретів, який, за її ж словами, формує в людині Велич.

Представлена фотогалерея з експозицією "Літопис життя" – це миттєвості перемог з етапами Великого шляху. Про титанічну працю Альбіни Дерюгіної задля розвитку художньої гімнастики розповідають її найвищі нагороди: " Герой України", звання "Заслужений тренер СРСР", "Заслужений працівник культури УРСР", "Заслужений тренер України", "Заслужений працівник фізичної культури та спорту України"; ордени "За заслуги" ІІ ступеня, "Знак пошани"; медалі "За підготовку майстрів спорту", "За доблесну працю", "В пам’ять 1500-річчя Києва"; Почесна відзнака Президента України, численні почесні звання і відзнаки зарубіжні.

Спортивні досягнення Альбіни Дерюгіної і її вихованців за роки Незалежності не лише знайомили Планету з Україною, гордо несли світом саму назву Україна, але ще й доводили, що ми нація незламних, і в нас немає зерна неправди за собою. Тому немає сумнівів у світі ні в кого: Україна переможе у війні! Від еволюції у спорті, ратному труді і мирних досягненнях – до еволюції нації-переможця на полі бою!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти