Алла Ландар розповіла про початок роботи над проектом "Останнє бажання"

29 грудня 2021, 16:29оновлено 29 грудня 2021, 18:48
125
Алла Ландар розповіла про початок роботи над проектом 'Останнє бажання'
Алла Ландар

Вже найближчим часом ритуальна компанія "Петро Великий" може впровадити новий проект. Її власниця Алла Ландар вважає, що невиліковно хворі люди повинні мати можливість реалізації своїх останніх бажань, що представляють для них особливу сакральність. За словами Алли Ландар, це практикується в багатьох розвинених країнах, в тому числі і в Нідерландах, які вона неодноразово відвідувала з метою отримання нового досвіду в сфері ритуальних послуг.

Власниця цієї фірми Алла Ландар розповіла про те, що в її компанії всерйоз розглядають можливість впровадження нового проекту – виконання останніх бажань тих людей, які мають невиліковні хвороби. За словами Алли Ландар, це практикується в багатьох розвинених країнах світу, найчастіше – за підтримки держави, Червоного Хреста і, як правило, під патронатством першої леді країни (дружина президента).

"Сьогодні наша компанія працює над втіленням в життя такого проекту в Україні. Звернути свій погляд на невиліковних людей мене спонукали наші колеги з Нідерландів, де виконання останнього бажання хворого вже стало нормою життя. До цього прикута увага суспільства, а телебачення транслює такі відеосюжети в прайм-тайм, розміщуючи їх потім на YouTube і в соціальних мережах. В Ейндховені мені показали десятки фотографій. На них посміхаються щасливі обличчя. Ніхто не зміг би і сказати, що з фотографій на мене дивляться люди в останній момент свого життя ... навколо нас нескінченно багато невиліковно хворих людей, і ми повинні задуматися над тим, як ми можемо їм допомогти. А все так просто: їхнє останнє бажання. Обійняти друзів, побачити рідні місця, ще раз подивитися на море, побувати на концерті, повболівати на футбольному полі...", – підкреслила власниця ритуальної компанії "Петро Великий".

Алла Ландар звернула увагу на те, що у кожного з невиліковно хворих людей є останнє бажання, яке має особливу сакральність і яке потрібно допомогти реалізувати. При цьому, зазвичай такі бажання - це щось нескладне, але дуже потрібне для тих, хто готується попрощатися з життям

"Люди - єдині з усіх живих істот на планеті, які знають про неминучість смерті. Складність полягає в тому, що і сама людина по-справжньому не може усвідомити цього. Творити добро - у нас в природі, це не результат свідомого вибору, культурних норм або християнських заповідей. Доброта стосовно інших навіть сильніша нашого інстинкту самозбереження. Ми здатні на її прояв в набагато більших масштабах і часом недооцінюємо користь, яку вона може нам принести. Новий проект покликаний дати нове розуміння добра і милосердя. Це наш суспільний обов'язок, який потрібно віддати тим, хто перебуває у важкому стані. Перед нами особистість, характер, особливість, доля. Спробуємо разом зробити так, щоб комусь хоча б на мить було не так боляче. Добрі вчинки і милосердя обов'язково повернуться, якщо люди не будуть проходити повз людську біду", – підкреслила Алла Ландар.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти