Ахметов назвав головну умову для збереження промисловості України

20 березня 2021, 16:35
Підвищення якості освіти має стати національною ідеєю, впевнений Рінат Ахметов.
Рінат Ахметов
Рінат Ахметов / УНІАН

Перший і найважливіший крок, який необхідно зробити Україні, щоб не втратити свою промисловість – це повернути технічну освіту на її історично високий рівень.

Таку думку висловив Рінат Ахметов, коментуючи створення першого в Україні недержавного гірничо-металургійного університету Метінвест Політехніка в Маріуполі, повідомляє телеканал "Україна 24".

За його словами, високий рівень освіти дозволить підприємствам успішно працювати і випускати якісну продукцію, а їх співробітникам – гідно жити і пишатися своїми професіями.

відео дня

"Головна інвестиція - це отримання хорошої освіти. Упевнений, саме підвищення якості освіти має стати національною ідеєю України. Силою, яка об'єднає всіх українців", - сказав Ахметов.

Він зазначив, що Метінвест політехніка – не просто новий технічний університет. "Це наш внесок у майбутнє, який створює міцний технологічний і кадровий фундамент для розвитку України", - додав Ахметов.

Нагадаємо, Метінвест Політехніка створений групою "Метінвест", що належить Рінату Ахметову і Вадиму Новинському. Вже наступного року найсучасніший технічний ВНЗ країни планує прийняти 200 перших абітурієнтів.

Уніаверситет вже отримав ліцензії Міністерства освіти і науки України на проведення курсів підвищення кваліфікації за спеціальностями "Металургія", "Металознавство", "Комп'ютерні науки", "Економіка", "Охорона праці" та "Гірнича справа". Слухачі курсів отримають сертифікати державного зразка.

Навчальний корпус і кампус будуть створені за дизайном японського архітектора Хірокі Мацуури. Лабораторії обладнуються Siemens, Schneider Electric та іншими міжнародними корпораціями. Розробкою IT-інфраструктури вузу займається компанія Microsoft.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти