Аеропорт Вінниці отримав перший транш на "Велике будівництво" смуг і повну реконструкцію

7 вересня 2021, 15:27
Згідно з проєктом реконструкції, Вінницький аеропорт отримає 604,27 млн гривень у рамках "Великого будівництва" президента Володимира Зеленського.
Аеропорт Вінниці отримав перший транш на

Вінницька обласна державна адміністрація отримала 13 млн на початок реконструкції регіонального аеропорту. Це перший транш із запланованих 135 млн гривень, які будуть виділені цього року, повідомляє голова ОДА Сергій Борзов.

"Як і обіцяли: кошти на ремонт держава виділила! А значить скоро розпочнеться реконструкція. "За мою каденцію ви побачите будівництво аеропорту "Вінниця" - про це у Вінниці торік сказав президент України Володимир Зеленський", - нагадав Борзов.

Згідно з проєктом реконструкції, Вінницький аеропорт отримає 604,27 млн гривень у рамках "Великого будівництва" президента Володимира Зеленського. Це дозволить повністю замінити обладнання та реконструювати злітно-посадкову смугу до сучасних стандартів. Наразі аеропорт здатен приймати за тиждень лише 14 зльотів та посадок літаків класу Boeing 737-800 та Airbus-320.

відео дня

За словами Борзова, аеропорт Вінниці має значний потенціал, оскільки є єдиним функціонуючим міжнародним аеропортом Центральної України в радіусі 150 км.

"Завдяки унікальному розташуванню до зони обслуговування входять рекордні 10 областей України та північні райони Молдови (є і практичний досвід польотів молдован із Вінниці на регулярних рейсах)", - зазначив голова обласної адміністрації.

Аеропорт Вінниці отримав перший транш на

Він також додав, що аеропорт є власністю Міністерства оборони, тому використовується для підтримки обороноздатності країни та спільних програм Україна-НАТО.

Аеропорт Вінниці отримав перший транш на

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський анонсував реконструкцію 16 регіональних аеропортів за програмою "Велике будівництво". У Дніпрі та інших містах роботи вже почались.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти