85 відомих українських євреїв закликали Ізраїль скасувати обмеження на в’їзд для українців

20 березня 2022, 12:00оновлено 20 березня 2022, 12:36
191
85 відомих українських євреїв закликали Ізраїль скасувати обмеження на в’їзд для українців

Відомі українські євреї звернулися до уряду Ізраїлю, Кнесету та ізраїльської спільноти із закликом спростити в'їзд українців, у тому числі тих, хто шукає притулку від військових дій. Відповідну заяву підписали 85 осіб, які представляють культурну, наукову, політичну та ділову еліту України, повідомило РБК-Україна.

Зокрема, серед підписантів: бізнесмен Андрій Адамовський, співпрезидент ВААД України Йосип Зісельс, доктор та телеведучий Євген Комаровський, бізнесмен Гаррі Корогодський, президент Єврейської конфедерації України Борис Ложкін, медіа-менеджер, власник РБК-Україна Йосип Пінтус, народний депутат Михайло Радуцький, бізнесмен Андрій Ставніцер, президент ФК "Динамо Київ" Ігор Суркіс та народний депутат Григорій Суркіс, телеведучий Савік Шустер, а також відомі українські рабини, бізнесмени, політики, діячі культури та науки.

85 відомих українських євреїв закликали Ізраїль скасувати обмеження на в’їзд для українців

Вони зазначили, що Ізраїль проголосував в ООН за резолюцію на підтримку України, публічно засудив агресію росії, пропонував допомогу у гуманітарних та дипломатичних питаннях.

відео дня

Однак підписанти звернули увагу на те, що Ізраїль запровадив додаткові процедури для українців, ускладнивши в'їзд до країни навіть із туристичними та бізнес-цілями, а також квотував кількість біженців.

"Впродовж багатьох років для України Ізраїль був прикладом стійкості, героїзму та самовідданої боротьби за свою свободу та незалежність. І сьогодні, коли вся Україна стала на захист своєї незалежності, багато громадян України з подивом і обуренням звертаються до нас щодо згаданих рішень Ізраїлю", - йдеться у листі.

Автори листа нагадали, що за часів Голокосту багато країн відмовляли у в'їзді євреям-біженцям. Водночас українці рятували євреїв: сьогодні таких українців-Праведників налічується близько 2700 осіб.

"Впевнені, що в ситуації війни зачиняти двері перед українцями, запроваджувати квоти та інші обмеження - вкрай негуманно", - констатували відомі українські євреї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти