19-річна вагітна вдова розповіла про дзвінок чоловіка за кілька хвилин до загибелі

31 березня 2022, 23:52
Через нервову напругу Соломія потрапила в лікарню, де через добу і дізналася про смерть чоловіка.
19-річна вагітна вдова розповіла про дзвінок чоловіка за кілька хвилин до загибелі
Трагедія на Яворівському полігоні

У Львівській області загинув український захисник 22-річний Костянтин Руденко, який працював інструктором у навчальному військовому центрі на території Яворівського військового полігону.

19-річна дружина Костянтин Руденко на 9-му місяці вагітності розповіла, як встигла поговорити з ним за кілька хвилин до цинічного ракетного удару окупантів.

"О 5:50 він мені подзвонив, сказав, що у нас теж стріляють. Сказав, щоб я не переживала і спускалася на перший поверх підвалу, тому що ми жили на 5 поверсі. О 6 годині я йому подзвонила, буквально 5 хвилини пройшло, і він був поза зоною досяжності", - розповіла 19-річна Соломія, передає Радіо Свобода.

відео дня

Через нервову напругу Соломія потрапила в лікарню, де через добу і дізналася про смерть чоловіка.

"Як нам сказали, їх прямо в підвалі придавило великою плитою. І на наступний день ми поїхали забирати його в морг", - згадує вона.

За її словами, від чоловіка у неї залишилися, зокрема, його форма і годинник, які вона подарувала коханому на їх останній Новий Рік.

Годинники Соломія хоче залишити на пам'ять для їхнього сина Артема, який ось-ось повинен народитися. До речі, саме таке ім'я військовий хотів дати дитині.

Зараз Соломія готується до пологів. Дівчина каже, що намагається пережити трагедію і триматися заради їх майбутньої дитини: "Я повинна зробити все, щоб наша дитина була щаслива".

читайте такожСпівак Дзідзьо повідомив про трагедію через атаку військ Путіна на Яворівський полігон

Речі для новонародженого допомогли зібрати волонтери.

"Ніколи не думала, що поїду машиною "Вантаж 200" забирати свого чоловіка. Взагалі ніколи не могла подумати, що стану вдовою в 19 років. Ще й залишуся сама з дитиною", - каже вона.

Загиблий Костянтин, родом з Чернігова, але відвезти туди його неможливо, оскільки російська окупаційна армія бомбить і обстрілює місто. Військового поховали у Дрогобичі.

Нагадаємо, в результаті обстрілу ракетами Яворівського військового полігону під Львовом загинули 35 людей, ще 134 - поранені.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти