ФСБ знайшла в Криму "українських диверсантів" і звинуватила їх у підготовці теракту

15 квітня 2020, 17:17
198
Затримані нібито планували низку диверсійно-терористичних актів.
Співробітники ФСБ
Затримані нібито планували диверсії і теракти

У Федеральній службі безпеки Російської Федерації заявили, що в аннексованому Криму захопили "українських розвідників".

За даними Центру громадських зв'язків ФСБ, на території Криму "припинено діяльність Головного управління розвідки Міністерства оборони України, спрямовану на організацію і здійснення диверсійно-терористичних актів, викрадення відомостей, що містять державну таємницю і вербування російських громадян".

"Розкриті розвідувальні операції були організовані начальником підрозділу української військової розвідки, дислокованого в Херсоні, полковником Ахмедовим Олегом Алішеровичем, 1975 року народження.

відео дня

читайте такожВогонь по спецназу ФСБ: диверсанти ЗСУ влаштували рейд у Криму перед візитом Путіна - журналістРосійської контррозвідкою припинено діяльність агентурної групи, яка була завербована і курировалася полковником Ахмедовим, до складу якої входили військовослужбовець Збройних Сил Росії, підозрювана у видачі в 2017-2018 роках представникам української військової розвідки довірених їй по службі відомостей, які складають державну таємницю, і громадянина України, підозрюваного в здійсненні шпигунської діяльності за завданням української спецслужби", - йдеться в повідомленні.

Відносно фігурантів Слідчим управлінням ФСБ Росії порушено кримінальні справи про державну зраду і шпигунство.

Зазначається, що, з урахуванням наявності у обвинуваченої неповнолітніх дітей, за клопотанням слідства судом їй обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Громадянин України відправлений під варту. Оперативно-розшукові заходи та слідчі дії тривають.

читайте такожУ Криму ФСБ затримала члена українського добробата

"Інформація про шпигунську діяльність затриманих отримана в рамках розслідування кримінальної справи, про порушення якої ФСБ Росії повідомляла в січні. Фігурантом зазначеної справи є громадянин Росії, зробивший за завданням полковника Ахмедова на території Республіки Крим схрони з боєприпасами і вибуховими речовинами, які він попередньо таємно доставив з території України. Українською військовою розвідкою планувалося вчинення ряду диверсійно-терористичних актів на об'єктах критичної соціальної та військової інфраструктури", - додали в ФСБ.

Нагадаємо, напередодні контррозвідники Служби безпеки України викрили та затримали генерал-майора СБУ Шайтанова. Його підозрюють у державній зраді і роботі на ФСБ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти