Будьте пильні: українцям продають підробки замість антисептиків

3 квітня 2020, 19:41оновлено 3 квітня 2020, 20:36
Журналісти виявили в складі дезінфекторів не тільки відсутність захисту, але і шкідливі речовини.
Антисептик, горілка
Антисептик може завдати шкоди здоров'ю / РБК-Україна

Журналісти провели експеримент і придбали разом з дівчиною на ім'я Ірина антисептик в одному із супермаркетів столиці.

Як йдеться в сюжеті ТСН, покупниця відразу бризнула рідину на руки, і на них висипала червоними плямами алергія.

"Зараз воно ніби в'їлося в шкірний покрив. А ці два дні я навіть не могла руки помити. У мене було відчуття, що це щось розведене", - каже дівчина.

Аналогічний експеримент провели з дівчиною на ім'я Тетяна. У неї ситуація була ще гірша – на руках залишилися опіки, з якими довелося звертатися до лікаря. В магазині провину заперечують і запевняють, що змінили постачальника і, відповідно, товар.

читайте такожУкрспирт переводять на виробництво сировини для антисептиківСпівробітники ТСН вирішили перевірити склад і якість антисептиків в лабораторії. Придбали в магазині, в кіоску на столичному Подолі, а також ще флакон по рекомендації блогера, який рекламував засіб в соцмережі.

В лабораторії зробили аналіз і підбили підсумок: у кожному флаконі виявлено небезпечну для здоров'я людини речовину ацеталь з ацетальдегідом у великих дозах. Скрізь норма перевищує допустиму в 100 разів, тому організму буде завдано серйозної шкоди.

"Вони можуть викликати отруєння, подразнення, токсичні реакції", - говорить провідний інженер науково-дослідної лабораторії Ірина Стрельченко.

Експерти відзначили, що всі три антисептика, які брали на аналіз, виявилися вкрай токсичні.

Як раніше повідомлялося, у Київській області в умовах пандемії коронавіруса через низьку зарплату, величезні навантаження і ризик захворіти з лікарень почали звільнятися лікарі та молодший персонал.

Нагадаємо, у Тернопільській області медики районних лікарень заявили про неготовність до епідемії коронавірусної інфекції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти