Депутат, немовля і студенти з Туркменистану: Covid-19 розповзається по країні

29 березня 2020, 00:27оновлено 29 березня 2020, 02:52
Нові випадки коронавіруса виявили в Запоріжжі та Умані.
Депутат, немовля і студенти з Туркменистану: Covid-19 розповзається по країні
Депутат облради заразився коронавірусом / Фото: Facebook/Геннадій Фукс

У Запоріжжі коронавірусом заразився депутат місцевої обласної ради від фракції ВО Батьківщина Геннадій Фукс.

"Змушений повідомити вам, що незважаючи на те, що я максимально намагався дотримуватися карантину, лікарі діагностували у мене захворювання коронавірусом Covid-19. Проходжу зараз курс лікування у лікарні", – написав депутат на своїй сторінці в Facebook.

За словами Фукса, для паніки немає підстав, тому він рекомендував співвітчизникам зберігати спокій. Депутат напередодні повернувся з Ізраїлю, де, очевидно, і відбулося зараження. Зараз він знаходиться на лікуванні в обласній інфекційній лікарні. Його стан лікарі оцінюють, як середньої тяжкості.

У місті Умань Черкаської області виявлено відразу чотири випадки інфікування коронавірусом, серед заражених виявилася і шестимісячна дитина.

читайте також"Сидите, бл*ть, вдома": хірург з Сум гнівно звернувся до порушників карантину"Є тривожні новини. В нашу інфекційну лікарню звернулися 6 осіб, у них були взяті аналізи і відправлені в місто Черкаси. Сьогодні у нас є 4 випадки заражених. В інших двох тести показали негативний результат", - повідомив в Facebook мер Умані Олександр Цебрій.

За словами мера, всі інфіковані є громадянами Туркменістану, в Умані вони навчаються в університеті. Студенти з немовлям зізналися, що нещодавно спілкувалися з громадянами Туреччини, у яких були присутні явні ознаки ГРВІ.

"Я ще раз хочу закликати уманчан не панікувати, але і бути соціально відповідальними. Насамперед дотримуйтесь режим карантину, піклуйтеся про людей похилого віку, про своїх батьків. Виконуйте всі вказівки і рекомендації лікарів, здоров'я вам", – підкреслив міський голова.

Нагадаємо, станом на вечір 28 березня в Україні офіційно лабораторно підтверджено 356 випадків інфікування коронавірусом Covid-19.

Як раніше писав Главред, у Тернопільській області тіло померлого від коронавіруса 68-річного чоловіка в обласній інфекційній лікарні видали родичам в чорному пакеті. При цьому близькі померлого були змушені самостійно поміщати тіло покійного в труну і завантажувати в свою машину для того, щоб відвезти на поховання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти