Кордон закрили, але не зовсім: у МЗС пояснили, як можна потрапити в Україну

28 березня 2020, 18:44
Володимир Зеленський заявив, що в 00:00 27 березня українська кордон буде закрито.
У МЗС розповіли, як повернутися в Україну
У МЗС розповіли, як повернутися в Україну / Держприкордонслужба

Президент Володимир Зеленський оголосив, що Україна в 00:00 27 березня закриє кордони через пандемію китайського коронавірусу. При цьому спікер Державної прикордонної служби Андрій Демченко зазначив, що кордон України можна перетнути автомобілями або пішки.

Станом на 28 березня з Німеччини, Австрії, Чехії можна повернутися в Україну транзитним коридором через Австрію та Угорщину.

"Транзит з Німеччини дозволений по трасі А1 Мюнхен Зальцбург. Він працює з 17:00 до 01:00. Рух по території Австрії можливо тільки через трасу А1, яка відкрита з 17:00 до 01:00. Перетинати чесько-австрійський кордон потрібно з повним баком бензину і проїхати територію Австрії транзитом без зупинок до кордону з Угорщиною. В Угорщину можна в'їхати через пункт пропуску Никелсдорф-Хедьешхалом. На території Угорщини коридор працює з 21:00 до 5:00. В'їзд в Україну через пункт пропуску Чоп-Захонь", - йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ Telegram-каналі

відео дня

Крім того, можна дістатися з Білорусі, Російської Федерації, Молдови, Словаччини, Румунії та Польщі через ряд контрольно-пропускних пунктів. При цьому з Литви та Латвії транзит можливий тільки через Білорусь, а з Сербії - через Румунію.

Як раніше повідомляв Главред, 27 березня український кордон на в'їзд і виїзд в цілому перетнули майже 49 тисяч осіб, з яких 37,3 тисячі українців, які повернулися з за кордону

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти