Нардепи назвали умови для запровадження режиму НС в Україні

18 березня 2020, 07:43
Верховна Рада може зібратися на ще одне позачергове засідання.
Коронавірус, текст
Коронавірус діагностували вже у 14 осіб в Україні / Reuters

Якщо в Україні буде ускладнюватися ситуація з коронавірусом COVID-19, то Верховна Рада може запровадити режим надзвичайного стану. Про це заявили одразу декілька народних депутатів.

Зокрема, на цьому тижні Верховна Рада може зібратися на ще одне позачергове засідання для того, щоби проголосувати за запровадження надзвичайного стану в Україні, повідомив в ефірі телеканалу Прямий народний депутат із групи За майбутнє Дмитро Лубинець.

"За надзвичайний стан я проголосую, коли я буду бачити цей прогрес хворих і, відповідно, буду розуміти, що потрібно припиняти сполучення між областями, якщо десь наростає епідситуація. Тому я тут підтримую", - додав представник Слуги народу В'ячеслав Рубльов.

відео дня

Нагадаємо, в Україні оголошено режим надзвичайної ситуації у двох областях, де були зафіксовані лабораторно підтверджені випадки коронавірусу. Мова йде про Чернівецьку та Житомирську області.

Як повідомляв Главред, за даними МОЗ, кількість людей, які підхопили китайський коронавірус в Україні, збільшилася удвічі. Вірус діагностували вже у 14 осіб, з них 10 - у Чернівецькій області, по одному випадку в Житомирській і Київській областях, два випадки зараження коронавірусом - в Києві. Зафіксовано два летальних випадки.

17 березня в Україні зросла кількість підозр на коронавірус COVID-19. Зокрема, госпіталізовані 6 осіб на Львівщині, 4 - на Вінничині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти