ЗМІ дізналися, чи запроваджуватимуть надзвичайний стан в Україні

17 березня 2020, 12:01
Не виключено, що відбудеться ще одне позачергове засідання парламенту.
Швидка допомога, коронавірус
Поки що режим НС оголошено в двох областях / УНІАН

В Україні оголошено режим надзвичайної ситуації у двох областях, де були зафіксовані лабораторно підтверджені випадки коронавірусу. Мова йде про Чернівецьку та Житомирську області.

Поки що дію режиму НС не планують розширювати на всю територію України. Про це пише РБК-Україна з посиланням на джерело в Офісі президента.

За словами співрозмовника видання, НС в Україні поки що не запроваджують, немає також рішення і про НС в якихось областях, крім Житомирської та Чернівецької.

відео дня

"Зараз достатньо рішення Кабінету міністрів. Засідання РНБО з приводу ситуації сьогодні не буде", - розповіло джерело.

Тим часом джерело видання Страна повідомило, що депутатам від Слуги народу сказали залишитися в Києві на час карантину. На засіданні фракції нібито домовилися зібратися в найближчі 24 години на позачергове засідання парламенту, якщо раптом буде необхідність запровадження надзвичайного стану в Україні.

читайте такожУкраїна - у кроці від надзвичайного стану через коронавірус: що це означає для громадян

Як повідомляв Главред, під час позачергового засідання парламенту 17 березня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Кабінет міністрів готовий до запровадження режиму надзвичайної ситуації в Україні.

Нагадаємо, 16 березня президент України Володимир Зеленський заявив про запровадження особливого режиму через коронавірус. Глава держави також перерахував заходи, що будуть вжиті на території країни.

У вівторок, 17 березня, на позачерговому засіданні Верховна Рада ухвалила закон, спрямований на протидію коронавірусу. За законопроект №3219 віддали свої голоси 344 народних обранця. Проект закону голосували без обговорення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти