Діагностика китайського вірусу: в Україні провели шокуючу кількість тестів

14 березня 2020, 11:19
Кузін зазначив, що перший летальний випадок коронавірусу в Україні стався через запізніле звернення до медиків.
Коронавірус
В Україні перевірили 55 зразків на коронавірус / Reuters

Центр громадського здоров'я України за весь час пандемії коронавірусу обстежив всього 55 зразків у пацієнтів з підозрою на Covid-19. Три з них показали позитивний результат, заявив виконуючий обов'язки очільника центру Ігор Кузін.

"Центр громадського здоров'я досліджував 55 зразків. З них три в роботі. Отримано 3 позитивних зразки, і, по суті, вчора був зафіксований третій випадок інфікування новим коронавірусом", - заявив чиновник під час брифінгу.

Чиновник зазначив, що перший летальний випадок коронавірусу в Україні стався через запізніле звернення до медиків.

Кузін додав, що якщо у людини є симптоми ГРВІ і вона підозрює у себе коронавірус, їй необхідно звернутися до сімейного лікаря, який і визначить необхідність провести тест на інфікування Covid-19.

Додамо, що в інших країнах провели набагато більше тестів.

Скажімо, станом на 11 березня в сусідній Польщі провели 2024 тести, в Казахстані на 13 березня – 3389 тестів, в Італії – понад 60 тисяч тестів, в Угорщині – 609 тестів станом на 11 березня.

Нагадаємо, раніше новий очільник МОЗ України Ілля Ємець на засіданні профільного комітету заявив, що через коронавірус "помруть всі пенсіонери".

Пізніше Ємець вибачився за свої слова.

"Перепрошую, що десь щось не так сказав", – заявив чиновник.

читайте такожВилікувався від уханьської зарази: чоловік розповів подробиці жахливої хворобиТакож раніше повідомлялося, у Чернівецькій області госпіталізували ще трьох осіб з підозрою на коронавірус.

За інформацією Чернівецької ОДА, увечері в п'ятницю, 13 березня, шпиталізували матір і її двох дітей з підвищеною температурою. Стало відомо, що всі вони контактували з людиною, яка повернулася з Італії та перебуває в лікарні з підозрою на коронавірус.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти