"Помийниця руського міра": Гіркін розповів, хто більше за всіх "напаскудив" ОРДЛО

9 березня 2020, 08:45
Колишній ватажок бойовиків визнав, що на окупованому Донбасі люди живуть гірше, ніж в Україні та Росії.
Гиркин
Ігор Гіркін вибухнув критикою на адресу Суркова / Фото соцмережі

Один з колишніх ватажків бойовиків Донбасу Ігор Гіркін (Стрєлков), який раніше разом з "новороссами" висунув вимоги Володимиру Путіну, накинувся з критикою на екс-помічника президента РФ Владислава Суркова.

Зокрема, Гіркін заявив, що відставка куратора українського напрямку відбулася надто пізно, і що Сурков встиг перетворити самопроголошені "ДНР" і "ЛНР" на "помийницю руського міра".

"Республіки" стали "сірою зоною". Замість вітрини руського міра там вийшла помийниця руського міра. Тому що люди живуть гірше, ніж в Росії, і гірше, ніж в Україні", – сказав Гіркін в інтерв'ю YouTube-каналу Діани Каді.

відео дня

Колишній патрон бойовиків також розкритикував призначення Суркова в ОРДЛО і заявив, що саме через екс-помічника Путіна "економічна, внутрішньополітична, моральна ситуація" впродовж шести років неухильно погіршувалася.

"Фактично Сурков, як він завжди насправді робив, знущався з населення, яке потрапило йому в руки, проводив якісь психологічні експерименти. Це характерно для всієї його політики. Я його діяльність відстежую з 2004 року приблизно, ще з "чеченських часів". Якщо Сурков вибирає і призначає когось, то це буде найгірший з варіантів. Якщо шахрай – буде найбільший шахрай, якщо злодій – то мега-злодій", – заявив Гіркін.

Нагадаємо, раніше Ігор Гіркін поставив невтішний діагноз всій путінській зовнішній політиці в Україні.

"Дурість, помножена на зраду і доповнена боягузтвом і жадібністю - діагноз всій путінській зовнішній політиці в Україні (і не тільки). Поки за всі ці "видатні якості" - "віддуваються" прості російські люди. Але приклад Мілошевича (і не тільки) наочно демонструє, що декому з Великих геостратегів теж іноді доводиться відповідати за... все гівно, що вони принесли іншим", - заявив колишній патрон терористів в соцмережі.

читайте такожПолітолог розповів про "смерть" Суркова

Як повідомляв Главред, раніше директор Центру політичної кон'юнктури Олексій Чеснаков написав, що Владислав Сурков залишає держслужбу у зв'язку зі зміною курсу Росії на українському напрямку.

Пізніше спікер Володимира Путіна Дмитро Пєсков говорив, що указів щодо відставки Суркова з посади помічника президента немає.

ЗМІ писали, що новим куратором українського напряму замість Суркова стане заступник голови Адміністрації президента РФ Дмитро Козак. Після цього з'явився указ Путіна про звільнення Суркова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти