Шмигаль поставив рішучу крапку в питанні поставок води в Крим

6 березня 2020, 22:57оновлено 7 березня 2020, 02:54
Глава уряду підкреслив, що така можливість з'явиться тільки після деокупації півострову.
Денис Шмигаль
Денис Шмигаль заявив, що постачання води в Крим не буде поки він входить до складу РФ / Фото: Івано-Франківська ОДА

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль знову повернувся до питання постачання води в Крим із материкової України, оскільки напередодні його заява справила серйозний суспільний резонанс.

"Щодо постачання води в Крим, я вже вчора говорив: ток-шоу – не найкраще місце для обговорення таких серйозних питань. Звичайно ж ми говоримо про те, що не збираємося сьогодні постачати воду з каналу в Крим для промислових і військових потреб. Мова вчора йшла, і це було чітко сформульовано, про підтримку українців у центральній частині Криму, де води не вистачає, при необхідності, якщо в цьому виникне гуманітарна необхідність. На цьому прошу поставити крапку і більше цими словами не маніпулювати", сказав він в ефірі Свободи слова з Савіком Шустером.

читайте такожПосуха в Криму: на водосховищі з'явилися островаШмигаль ще раз підкреслив, що відновлення постачання води на анексований український півострів буде можливим виключно після його деокупації.

"Крим – це Україна. Постачання води буде відновлено після звільнення Криму і повернення його в Україну", - додав він.

Як раніше повідомляв Главред, новопризначений прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив про необхідність подачі води в Крим з материкової України, оскільки на анексованому півострові живуть українці, і він є територією нашої країни.

Пізніше він пояснив, що уряд не може подавати воду в анексований Росією Крим до повернення півострова до складу України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти