Заворушення у Нових Санжарах: Зеркаль вказала на "ахіллесову п'яту" України

27 лютого 2020, 00:57
Будь-яка інформаційна атака може спровокувати хаос, попередила Олена Зеркаль.
Олена Зеркаль
Олена Зеркаль / УНІАН

Події, які розгорілися у Нових Санжарах на Полтавщині після приїзду евакуйованих з Китаю українців, явно показали Росії ще одне вразливе місце в Україні. Таку думку висловила колишній заступник глави МЗС з питань євроінтеграції Олена Зеркаль.

На її думку, події в Нових Санжарах повинні стати тією "червоною лінією", яка повинна усіх нас трошки "струсити".

"Це дуже гучний дзвінок, який ми всі повинні почути. Це - сигнал про те, що будь-яка інформаційна провокація може створити в державі хаос, який буде дуже важко контролювати", - сказала Зеркаль в інтерв'ю Європейській правді.

відео дня

На її думку, українське суспільство перебуває в сильному напруженні, і це може зіграти на руку Росії.

"Я, звичайно, не можу сказати, чи є роль Росії, чи ні конкретно в подіях у Нових Санжарах. Але за мотивами цього локального хаосу у мене є запитання: наскільки ж зараз сильною є напруга в суспільстві, наскільки легко ним маніпулювати, і наскільки легким завданням для Росії з її інформаційним потенціалом і агентурною мережею в Україні буде створити за необхідності величезний хаос?", - зазначила Зеркаль.

Вона порадила поглянути на Санжари як на "пілотний кейс", який демонструє, наскільки жахливі наслідки може мати повномасштабна інформаційна атака.

"Україні потрібно терміново зробити висновки, щоби в майбутньому, коли будуть вкидатися подібні історії, зокрема і росіянами, розуміти, як на це реагувати", - резюмувала Зеркаль.

Як повідомляв Главред, 20 лютого в Україну прибув літак з Уханя з евакуйованими українцями. Евакуйованих розмістили в санаторії Нові Санжари Полтавської області в медцентрі Нацгвардії.

Місцеві жителі влаштували масштабні акції протесту. Вони кидали каміння в автобус, розвели багаття і будували барикади. В одному з автобусів розбили скло. Крім того, місцеві жителі погрожували спалити санаторій, в якому розмістили евакуйованих з Уханя українців.

У прес-службі Нацполіції заявили, що за день було затримано 24 учасника акції протесту.

Пізніше місцеві жителі повідомили, що заворушення в Нових Санжарах Полтавської області під час евакуації українців з Китаю спровокували приїжджі.

"Ми – нормальні українці, ми не середньовічні варвари. Просто люди не були обізнані", - заявили мешканці Нових Санжар і поскаржилися на відсутність комунікації з приводу розміщення в місцевому санаторії евакуйованих.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти