Сутички в Нових Санжарах: актуальні дані про затриманих і постраждалих

20 лютого 2020, 23:52
У Нацполіції надали дані про затриманих і постраждалих під час акцій протесту в Полтавській області.
Новые Санжары, протест
У поліції розповіли про постраждалих під час акції в Нових Санжарах / скріншот

У Нових Санжарах у четвер, 20 лютого, відбулися протести через евакуацію українців з Китаю, які перетворилися на сутички з поліцією і бійцями Нацгвардії.

У пресслужбі Нацполіції заявили, що за день було затримано 24 учасники акції. Про це повідомив голова Нацполиції Ігор Клименко і додав, що "буде проведено розслідування дій активних учасників протестів".

"Затримано з ранку 17 осіб, увечері затримано 7 осіб. Розслідування триватиме. Діям кожного громадянина буде дана правова оцінка. Однозначно, ніхто не має права порушувати закон", - заявив Клименко.

Також у поліції надали інформацію про постраждалих під час "теплого прийому" українців. Під час протестів постраждало 9 співробітників Нацполиції і один цивільний.

Правоохоронці поскаржилися, що під час прибуття автобусів із людьми, місцеві жителі закидали копів камінням. Один чоловік намагався автомобілем здійснити наїзд на правоохоронців.

"Нам тільки відомо, що погано стало одній місцевій жительці. Вона абсолютно жива, просто дали ії впасти. А сам натовп людей її трохи штовхнув", - заявив Клименко.

Також спікер Нацполіції Юрій Сулаєв спрогнозував, що після акції протесту в Нових Санжарах буде кілька затриманих осіб.

Раніше Главред вже писав, що протягом дня копи зафіксували два повідомлення про мітингувальників, які отримали травми. При цьому, учасники акції протесту відмовилися від допомоги в госпіталі.

За даним фактом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 294 (Масові заворушення) і ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Протести в Нових Санжарах

Як писав Главред, у четвер, 20 лютого, в Нових Санжарах Полтавської області відбулася акція протесту і сутички незадоволених людей з поліцією. Мітингувальники перекрили дорогу до санаторію, намагаючись закрити шлях туди українцям, яких сьогодні евакуювали із Китаю.

Також повідомлялося, що евакуйована спецрейсом з Уханя українка Ольга Новик показала, як співвітчизники в Нових Санжарах закидали їх камінням автобус, залишивши в стеклах значні пробоїни.

"Спасибі, українці! Зустріли дуже тепло", - з гіркою іронією написала дівчина у своїх сторіс в Instagram.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти