"Не потрібно жодне рішення суду": Зеркаль розповіла, як повернути Крим

26 лютого 2020, 08:28
Де-юре Крим і так український. Його можна лише повернути під фактичний контроль Києва.
Олена Зеркаль
Олена Зеркаль / Фото: УНІАН

Україна може повернути анексований росіянами Крим через Міжнародний суд ООН. Однак, для цього РФ повинна погодитися розглядати справу в суді. Про це заявила екс-заступник глави МЗС України з питань євроінтеграції Олена Зеркаль.

За її словами, коли Кремль дасть таку згоду, прогнозувати складно.

"Ми ж не можемо передбачити, що станеться за рік або за 10 років. Ми ж не говоримо, що це має відбутися негайно і більше ніяк! Скільки років триває окупація Північного Кіпру? З 1974 року. Тому деколи цей процес дуже тривалий", - сказала Зеркаль в інтерв'ю Європейській правді.

відео дня

Причому, за її словами, "повертати Крим" Україні не потрібно.

"Де-юре це і зараз - територія України. Його можна тільки повернути під фактичний український контроль. І для цього насправді не потрібно жодне рішення суду", - зазначила Зеркаль.

Нагадаємо, український журналіст Айдер Муждабаєв вважає, що президент Росії Володимир Путін добровільно відмовиться від анексованого півострова Крим, якщо світ хоча б упродовж одного року не буде купувати у Росії нафту і газ.

Як повідомляв Главред, український режисер Олег Сенцов вважає, що президент Росії Володимир Путін не поверне Крим. За його словами, Україні доведеться чекати або смерті нинішнього господаря Кремля, або зміни влади в РФ.

У свою чергу, російський політолог і публіцист Леонід Радзіховський вважає, що РФ після відставки президента Володимира Путіна не розвалиться і залишиться такою ж самою країною. Також, за його прогнозом, Росія без Путіна продовжить контролювати Крим.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти