"Повинен померти": Сенцов розповів, як повернути Крим і Донбас

17 лютого 2020, 07:59
Володимир Путін старіє і не зможе правити Росією вічно. Все зміниться після його відходу, вважає Олег Сенцов.
Олег Сенцов
Олег Сенцов озвучив рецепт деокупації Криму і Донбасу / Фото УП

Президент Росії Володимир Путін не поверне Крим, Україні доведеться чекати або смерті нинішнього господаря Кремля, або зміни влади в РФ. Таку думку висловив колишній в'язень Кремля, український режисер Олег Сенцов.

Він вважає, що Донбас Путін також не віддасть на умовах України.

"Значить, потрібно тиснути – це єдина стратегія як України, так і світової спільноти. Ми повинні на нього тиснути, не дати йому стабілізувати політичну, економічну, соціальну ситуацію всередині Росії", - сказав Сенцов в інтерв'ю Українській правді.

відео дня

На думку режисера, режим Путіна приречений, оскільки побудований на брехні, на залякуванні, на обмані", тому не може існувати вічно.

"І це не інститут президента, це – інститут Путіна, відповідно, не можна поміняти прізвище і все залишиться так, як є. Коли він піде, це все завалиться", - вважає Сенцов.

Щоби ситуація в Росії змінилася, Путін або повинен померти, або має відбутися палацовий переворот. На думку режисера, Путін старіє, а "таких людей можуть просто в якийсь момент усунути". При цьому після Путіна РФ зіткнеться з проблемами внутрішньої дестабілізації – будуть економічні та соціальні наслідки, можливо, громадянські конфлікти.

"І будь-яка людина, що прийшла на зміну Путіну, буде змушена шукати підтримки за кордоном, щоби спертися на їхній політичний вплив і підтримку, тому що всередині країни у нього не буде такого. І в цій ситуації ми можемо за допомогою західних партнерів зайняти жорстку позицію щодо невизнання нової влади без повернення наших територій", - резюмував Олег Сенцов.

Нагадаємо, міжнародний експерт з розробки стратегії брендів і співзасновник світового маркетингового агентства UP There, Everywhere Джуліан Стаббс вважає, що Україна не зможе самостійно вирішити ситуацію з війною на Донбасі. На його думку, Києву потрібно залучити для посередництва третю сторону. Такою третьою стороною можуть бути сили ООН. Також Стаббс висловив думку, що Києву варто змиритися з анексією Криму.

"Я зовсім-зовсім не політик. Однак, б'юся об заклад, ви ніколи не зміните погляд Росії на Крим. Україні потрібно змиритися з ситуацією і прийти до угоди з Кремлем щодо півострова", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти