До екс-нардепів Пашинського та Вінника прийшли з обшуками через корупцію в оборонці

26 лютого 2020, 03:31
Розслідується заволодіння державним майном та зловживання службовим становищем посадовими особами.
Сергій Пашинський
Сергій Пашинський / УНІАН

Співробітники Національного антикорупційного бюро провели обшуки за місцем проживання екс-нардепа від БПП Івана Вінника та нардепа 5-8 скликань Сергія Пашинського.

Як передає Українська правда з посиланням на джерело в правоохоронних органах, обшуки, пов'язані з розслідуванням корупції в оборонному секторі, також пройшли у директора підприємства Українська бронетехніка Олександра Кузьми, його родича Миколи і на самому підприємстві.

У повідомленні зазначається, що слідчі дії стосувалися досудового розслідування за фактом заволодіння державним майном та зловживання службовим становищем посадовими особами.

відео дня

В 2015-2019 роках вони, в інтересах підприємства, створили можливість укладення контрактів з постачання бронетехніки ЗСУ, МВС, НГУ за завищеними цінами, а техніка виявилася неякісною.

Сам Пашинський в Facebook прокоментував проведені у нього обшуки і розповів, що його звинувачують в організації виробництва броньованих автомобілів Варта з метою заволодіння бюджетними коштами.

За його словами, рішення Комітету з безпеки і оборони на чолі з ним про закупівлю 40 автомобілів Козак за ціною 8,4 млн грн заблокували, "оскільки були сумніви в об'єктивності їх вартості".

До екс-нардепів Пашинського та Вінника прийшли з обшуками через корупцію в оборонці

Згодом новий склад Комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони погодив закупівлю в грудні 50 авто Козак за ціною 9,4 млн грн і автомобілів Варта за ціною 6,9 млн грн. За його словами, різниця на даному контракті становить 125 млн грн збитків для держбюджету.

"Фактично, за час мого ув'язнення була проведена одна з найбільших в історії Міноборони корупційних оборудок, яку тепер намагаються прикрити черговими звинуваченнями на мою адресу.

Мені щиро шкода тих детективів, які сьогодні займалися цією невдячною справою, і яким доведеться доводити що 6 млн 900 тис. грн - це більше ніж 9 млн 400 тис. грн", - додав Пашинський.

До екс-нардепів Пашинського та Вінника прийшли з обшуками через корупцію в оборонці

Нагадаємо, Пашинського звинувачують у заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження. Мова йде про стрілянину у В'ячеслава Хімікуса 31 грудня 2016 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти