Скільки українців вважають росіян "братами" - опитування

17 лютого 2020, 08:33оновлено 17 лютого 2020, 10:20
Соціологи з'ясували, як українці ставляться до Росії.
украинцы
Ілюстративне фото / Фото Flickr Міністерства оборони України

Більшість українців сприймає Росію як країну-агресора, яка загрожує існуванню України. При цьому досі кожен третій українець вважає РФ звичайною державою, розташованою по сусідству.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного Центром соціальних і маркетингових досліджень Социс на початку лютого.

  • 54,4% опитаних українців погоджуються з твердженням, що Росія – агресор, який загрожує існуванню України як держави, від якого необхідно захищатися і не підтримувати жодних відносин;
  • 30,9% респондентів назвали Росію "звичайною сусідською державою, з якою необхідно підтримувати добросусідські відносини, як і з усіма іншими країнами";
  • 8,6% вважають Росію дружньою і братською для України країною, з якою необхідно розвивати теплі і дружні відносини.
Скільки українців вважають росіян "братами" - опитування

При цьому 57,8% українців схиляються до думки про те, що загроза від Путіна і Росії для незалежності та територіальної цілісності України продовжує бути реальною. Більше третини громадян - 35,4% - вважають, що загроза від Путіна і Росії для незалежності та територіальної цілісності України, скоріше, є занадто перебільшеною.

відео дня
Скільки українців вважають росіян "братами" - опитування

Соцопитування проводилося з 1 по 10 лютого 2020 року. Було опитано 2000 респондентів методом стандартизованого інтерв'ю face-to-face.

Нагадаємо, російський політолог Дмитро Орєшкін вважає, що для того, щоб налагодилися нормальні відносини між росіянами і українцями, потрібно одне покоління.

У свою чергу, журналіст і телеведучий Дмитро Гордон назвав головну відмінність українців від росіян.

"Справа в тому, що рабство – в генах у росіян, на жаль. Царя вони завжди хотіли і люблять цю тему. У них є віра в "доброго царя". Вони вважають, що погані – бояри, а цар – добрий. Росіяни не можуть без царя. А ми – можемо. В цьому і полягає наша головна відмінність", – вважає він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти