В Україні придумали нововведення для молодих батьків: що змінилося

14 лютого 2020, 16:59оновлено 14 лютого 2020, 19:22
Українські чиновники вигадали безліч бюрократичних нововведень для новоспечених мам і тат.
Дети
Діти. Ілюстративне фото / УНІАН

В Україні запустили послугу єМалятко, в якій передбачено кілька корисних функцій для майбутніх / молодих батьків.

Як заявляють чиновники, всі такі батьки і матері будуть витрачати 20 хвилин замість двох тижнів на отримання десятка державних послуг, пов'язаних з народженням дітей. У середньому отримання послуг по одній заяві через єМалятко дозволяє позбутися відвідування одинадцяти інстанцій та заповнення тридцяти семи документів.

"Сьогодні у столиці запрацювала комплексна послуга єМалятко - відразу 14 київських пологових будинків приєдналися до проекту. Київ - п'яте місто, де з нового року новоспечені батьки можуть по одній заяві безпосередньо в пологовому будинку отримати комплекс послуг, пов'язаних з народженням дитини. На черзі – ще сім міст, які приєднаються до проекту протягом цього місяця", – заявив глава Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров.

відео дня

Нагадаємо, раніше в Україні запустили додаток Дія. За словами президента Володимира Зеленського, даний додаток один із способів впровадження програми "Держава в смартфоні" і за допомогою нього державні органи зможуть надавати українцям послуги онлайн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти