1,2 млрд доларів на модернізацію: Метінвест планує поліпшити виробництво в 2022 році

16 лютого 2022, 15:51
У 2022 році Метінвест продовжить екологічну модернізацію своїх підприємств.
Метінвест
Метінвест планує поліпшити виробництво у 2022 році/ metinvestholding.com

Група Метінвест планує в 2022 році модернізувати свої підприємства, на що збираються направити понад 1,2 мільярдів доларів.

У 2022 році Метінвест продовжить екологічну модернізацію своїх підприємств, відзначили в групі компаній. Одним з ключових проєктів стане реконструкція газоочисток в киснево-конвертерному цеху "Азовсталі". Нові очисні системи вводитимуть в експлуатацію поетапно упродовж цього і наступного років. Очікується, що ця реконструкція стане найбільшим екопроектом в історії групи: інвестиції перевищать 180 мільйонів доларів.

Також заплановано в 2022 році завершити реконструкцію газоочисних установок ливарних дворів і бункерної естакади доменної печі №4, а також будівництво повітророзподільної установки на ММК ім. Ілліча. Крім цього, серед планів групи – провести заміну газоочисток випалювальної машини Lurgi-552а на Північному ГЗК.

відео дня

Минулий рік також закінчився для Метінвесту продуктивно. Крім поліпшення виробництва, Група також почала будівництво Метінвест політехніки в Маріуполі – першого в Україні недержавного ультрасучасного технічного університету.

У цьому навчальному закладі впровадять технології провідних світових виробників. На будівництво спрямують понад 30 мільйонів євро. Метінвест політехніка планують зробити стандартом якісної освіти в країні, яка буде безкоштовною для українців.

"Метінвест показав найвищий рівень патріотизму і віри в державу, інвестувавши рекордну в історії компанії суму коштів у розвиток промисловості в Україні. Минулого року ми вклали понад 1 мільярд доларів у проєкти, які роблять українську промисловість сучаснішою, конкурентнішою та екологічнішою. Однак наші інвестиції не обмежуються лише виробництвом. Ми робимо все, щоб у містах було комфортно жити і працювати, а українці пишалися своєю країною", – заявив генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков.

Всього за підсумками 2021 року року за 16 років роботи Метінвест інвестував в модернізацію виробництва понад 11 мільярдів доларів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти