1+1 теж долучився: на безпековому форумі у Канаді презентували документальний проєкт про Україну

21 листопада 2022, 19:10
Героїнею документального проєкту "Свобода у вогні: боротьба України за свободу" стала спеціальна кореспондентка ТСН Наталя Нагорна
форум в Канаді

18-20 листопада у Новій Шотландії (Канада) відбулася подія міжнародного масштабу — HALIFAX International Security Forum. У межах цьогорічного безпекового форуму обговорювалися важливі питання, що стосуються оборонної галузі світу, та неодноразово підіймалася тема надання Україні зброї для захисту своєї території. Лозунгом заходу 2022 року став важливий для кожного українця меседж: "Help Ukraine with the war" ("Допоможіть Україні у війні"), а в межах події здійснюється збір 10 000 000 доларів на придбання для України власного супутникового угрупування (DSC) із кількома супутниками високої роздільної здатності, на яких майорітиме український стяг, і які суттєво допоможуть в обороноздатності країни.

"Це подія, де формуються нові оборонні сенси. Це місце, де збираються люди, які вирішують долю світу. І цьогоріч на форумі найчастіше звучить слово "Україна". Сюди приїхали українські жінки, які говорять про війну, про полон, про необхідність допомоги пораненим, про те, що Україна не може програти цю війну. Бути поруч із такими жінками велика честь для мене", — розповідає з місця подій Наталя Нагорна, спеціальна кореспондентка ТСН.

форум в Канаді

Важливо, що на HALIFAX 2022 присудили спеціальну премію імені Джона Маккейна, колишнього сенатора США, який був великий другом України. Нагороду, яку присвятили хоробрим українським жінкам, особисто вручив його син Джон Маккейн молодший.

відео дня

"Сьогодні Джон Маккейн молодший присудив премію імені свого батька усім українським жінкам хоробрим та мужнім. Найголовніше у цій нагороді це те, що у світі знають, які ми насправді. Ми вимагаємо підтримки і не збираємося здаватися", — додала Нагорна.

Також в межах серії заходів під час форуму 19 листопада презентували документальний проєкт "Свобода у вогні: боротьба Україна за свободу" від американського кінорежисера Євгена Афінеєвського. Стрічка про героїчний спротив українського народу у боротьбі з рф має на меті об‘єднати цивілізований світ навколо важливої теми підтримки України. Група 1+1 media долучилися до роботи над проєктом, надавши архівні матеріали для відеоряду. Крім цього, однією з головних героїнь "Свободи у вогні" стала спеціальна кореспондентка ТСН Наталя Нагорна, яка системно, протягом майже 9 років, висвітлює події російсько-української війни та є свідком героїчних вчинків українців.

"Важливо вести потужну боротьбу з ворогом і на культурному та інформаційному фронтах, тож проєкт "Свобода у вогні", до якого долучилася група 1+1 media, виконує цю важливу місію. Ми прагнемо донести до кожної людини на планеті, що ця боротьба це боротьба не лише України, а всього світу, і від нашої Перемоги, без перебільшення, залежить майбутнє мільйонів людей на планеті", — прокоментували в 1+1 media.

Довідково:

Halifax International Security Forum — міжнародний форум з безпеки, який проводиться щорічно і збирає високопосадовців, урядовців, провідних журналістів, стратегів та борців за права людини з усього світу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти