Sony випустила перше велике оновлення для консолей PS5

14 квітня 2021, 13:50оновлено 14 квітня 2021, 14:25
Консолі Sony нарешті навчилися зберігати ігри на зовнішніх накопичувачах, а також придбали нові соціальні функції.
Sony випустила перше велике оновлення для консолей PS5
PS5 отримала велике оновлення / Sony

Компанія Sony оголосила про вихід першого великого оновлення програмного забезпечення PlayStation 5 до версії 21.01-03.00.00, яке відкриє доступ до безлічі нових функцій і удосконалень.

Оновлення важить трохи більше ніж 902 МБ, а окрім нього користувачі можуть завантажити останню на цей момент версію ПЗ для контролерів PS5 DualSense.

Деталі першого великого оновлення системи PlayStation 5:

По-перше, додана можливість перенесення PS5-ігор на зовнішнє сховище – відтворювати з нього все одно не вийде, але якщо є бажання їх можна куди швидше повернути на внутрішній SSD, ніж завантажувати заново.

По-друге, тепер гравці на PS4 і PS5 можуть спільно використовувати Share Play, спілкуючись в тусовках. А значить, користувачі консолі PS5 зможуть транслювати зображення екрану під час гри своїм друзям, що використовують консоль PS4, а також дозволити їм приєднатися до ігор для PS5 за допомогою функції Share Play, і навпаки.

По-третє, тепер можна швидко відключати внутрішньоігровий чат, тим самим автоматично відключаючи звук мікрофона і голосових каналів інших гравців. Також ви можете з легкістю окремо налаштовувати гучність голосових каналів інших гравців в одному чаті, тому вам більше не доведеться кожен раз просити друзів підвищувати або знижувати гучність їх мікрофона.

Серед інших істотних нововведень варто відзначити:

  • Покращена функція Game Base;
  • Попереднє завантаження оновлень гри;
  • Настроювана бібліотека ігор;
  • Масштабування екрана;
  • Налаштування трофеїв і екрану статистики.
  • Можливість активувати або деактивувати функції One-Touch Play і Power Off Link.

А тим часом в сервісі PS Store в рамках програми "Грайте вдома" проходить безплатна роздача дев'яти інді-ігор для PS4 і PS VR, включаючи полюбилися багатьом ABZÛ, Subnautica і The Witness.

А вже з 20 квітня почнеться роздача повного видання екшену з відкритим світом Horizon Zero Dawn, куди входить сюжетне доповнення Frozen Wilds. Після цього очікується ще кілька ігор, адже ініціатива "Грайте вдома" триватиме аж до червня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти