Корисно знати водіям: чому не варто глушити авто з увімкненим кондиціонером

26 серпня 2024, 21:55оновлено 28 серпня, 23:03
1180
Навіть досвідчені автомобілісти часто припускаються однієї й тієї самої помилки під час використання автомобільного кондиціонера.
Корисно знати водіям: чому не варто глушити авто з увімкненим кондиціонером
Чому не варто глушити авто з увімкненим кондиціонером / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Якщо залишати автомобільний кондиціонер увімкненим у момент вимкнення двигуна, то це може обернутися дорогим ремонтом. Про це повідомляють експерти "Твоя машина".

Вам також може бути цікаво: Багато водіїв навіть не здогадуються: для чого потрібні ребристі смуги на дорозі.

Чому не можна глушити авто з працюючим кондиціонером

відео дня

За словами експертів, різкий перепад температур призводить до появи конденсату. Саме це відбувається всередині кондиціонера, коли двигун різко глушиться. Більшість вологи відводиться через спеціальний шланг, але деяка її кількість залишається всередині. Через це створюється сприятливе середовище для появи і розмноження бактерій і цвілі. У результаті в салоні починає з’являтися неприємний запах.

Зазначається, що при цьому застійні явища в системі вологовідведення кондиціонера можуть спровокувати також і поломку пристрою.

Ремонт кондиціонера може коштувати величезних грошей автовласникові, у зв’язку з чим рекомендується просто не доводити до цієї ситуації.

Коли потрібно вимикати кондиціонер в автомобілі

Кондиціонер потрібно вимикати за кілька хвилин до закінчення поїздки, щоб стінки повітроводів встигли нагрітися, наповнившись теплим повітрям. Таке просте правило дозволить знизити шанси появи неприємних запахів у салоні через плісняву.

Чи можна включати кондиціонер на холостому ходу авто

Включати кондиціонер можна як на холостому ходу, так і під час руху авто. Чутки про те, що кондиціонер на холостому ходу "вбиває" двигун, не більше ніж легенда.

Що таке кондиціонер?

Кондиціонер - пристрій для підтримання оптимальних кліматичних умов у приміщеннях будівельних споруд, транспортних засобів та іншої техніки, повідомляє "Вікіпедія".
У найпростішій формі кондиціонер призначений для регулювання і підтримки заданої температури повітря в приміщенні.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти