StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чому у спеку кондиціонер не охолоджує: що потрібно робити, щоб його полагодити

24 липня 2024, 15:30
155
Якщо ви не знаєте, чому кондиціонер дме, але не охолоджує, спробуйте розібратися, які бувають проблеми, і викликати фахівця для проведення діагностики.
кондиціонер
Чому кондиціонер став гірше охолоджувати і як розібратися, у чому проблема / Скріншот YouTube

Коли на вулиці спека, дуже хочеться, щоб у будинку було прохолодно. Багато хто ставить кондиціонери, але часом вони дають збій і не встановлюють оптимальну температуру повітря. Тоді виникає питання, що робити, якщо кондиціонер погано охолоджує у спеку. Низку проблем можна вирішити самостійно, але в якихось моментах слід звернутися до фахівців.

У Mix Servis розповіли, які бувають проблеми з кондиціонерами та назвали основні причини, чому виникають збої в їхній роботі.

Що робити, якщо кондиціонер не дме холодним повітрям

Почистіть фільтри

Фільтри розташовані у внутрішньому блоці кондиціонера. Щоб проводити дезінфекцію, їх слід регулярно чистити. З такою роботою можна впоратися самостійно, а можна і викликати фахівця.

Проведіть очищення теплообмінника

Теплообмінник може забитися брудом, пилом або навіть тополиним пухом. І тоді обладнання кондиціонера погано охолоджує приміщення. Тому потрібно почистити кондиціонер. Самостійно проблему краще не усувати, слід викликати професіоналів, які почистять обладнання та проведуть діагностику.

Почистіть вентилятор внутрішнього блоку

Коли вентилятор внутрішнього блоку забитий, немає прохідності повітря. Тому треба провести профілактику і його очищення.

Дозаправка фреону до кондиціонеру

Якщо в системі не вистачає фреону, потрібно його дозаправити. Тут потрібна допомога фахівця, який знає, якої марки має бути фреон, володіє технікою безпеки та досвідом відповідних процедур.

Проблеми з внутрішнім або зовнішнім блоком

Коли не запускається внутрішній або зовнішній блок, причин може бути декілька: несправність модуля керування, електродвигуна або міжблочного з'єднання. Потрібно викликати майстра, щоб він провів діагностику і ремонт.

Поломка датчиків

Буває, що датчики неправильно реагують на температуру приміщення, внаслідок чого саме приміщення погано охолоджується. Датчики потрібно замінити або відремонтувати.

Проблеми з капілярною трубкою

Капілярна трубка може забиватися сміттям, брудом або гаром. Таке буває, коли кондиціонер було встановлено неправильно. Потрібно зробити продув системи або замінити трубки.

Що таке кондиціонер?

Кондиціонер - пристрій для підтримання оптимальних кліматичних умов у приміщеннях будівельних споруд, транспортних засобів та іншої техніки, повідомляє "Вікіпедія".

У найпростішій формі кондиціонер призначений для регулювання і підтримки заданої температури повітря в приміщенні.

Дивіться відео, як провести первинну діагностику кондиціонера:

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти