Перший погляд на Android 12: що нового отримають Android-смартфони

10 лютого 2021, 17:00оновлено 10 лютого 2021, 19:45
Головні нововведення – оновлений інтерфейс, індикатори конфіденційності і нові віджети.
Перший погляд на Android 12: що нового отримають Android-смартфони
Перший погляд на новий інтерфейс Android 12 / XDA

У Мережу витекли концепт-макети наступної ключової версії мобільної ОС Android під порядковим номером 12. Поки їх справжність під питанням, проте джерело раніше вже ділилося достовірною інформацією.

Судячи з скріншотів, Google кардинально переробила інтерфейс, зокрема, основні зміни відбулися в шторці і віджетах. Кількість іконок швидких налаштувань зменшили з шести до чотирьох, а самі значки стали більше.

Замість прозорого фону використовується світло-бежева заливка, а годинник і дата в шторці повідомлень помінялися місцями. Розподіл на категорії, А також загальний вигляд з округленими краями залишилися недоторканими.

відео дня

Самим же значущим нововведенням стають нові індикатори конфіденційності - тепер користувач відразу побачить, якщо додаток використовує камеру або мікрофон, а також може заборонити доступ до них. Вперше подібне реалізували в iOS 14. Також, ймовірно, Google планує представити новий віджет " Conversations," який показує останні повідомлення від ваших друзів.

Першими нові фішки майбутнього оновлення можуть випробувати власники пристроїв Google починаючи з Pixel 3. Не виключається і поява прошивки на смартфонах Motorola Edge і Edge+, Nokia 5.4, Samsung Galaxy S21 5g, realme 8 і X9, Xiaomi Mi11, Poco F2, А також OnePlus 9 і 9 Pro.

Очікується, що Android 12 Developer Preview вийде до кінця цього місяця, але вона буде призначена виключно для розробників і навряд чи буде містити цікаві функції для звичайних користувачів. Фінальна версія, Якщо Google залишиться вірною своєму графіку, повинна побачити світло у вересні.

Раніше минулого тижня Google вперше за кілька років випустила велике оновлення Android TV для смарт-телевізорів і ТВ-приставок. Ключовим нововведенням у свіжій версії ОС став перероблений дизайн домашнього екрану, який тепер більше нагадує оболонку Google TV.

Після апдейта у верхній частині поруч зі значком голосового пошуку з'являться три вкладки: Home, Discover і Apps. Головний екран виконаний в" плитковому " дизайні і розбитий на тематичні розділи з часто використовуваними додатками, фільмами і стрічкою з YouTube. Абсолютно новим для операційної системи став розділ Discover, в якому генеруються персональні рекомендації з фільмами, серіалами та іншим контентом з сервісів, на які підписаний користувач.

Компанія вже почала розсилати оновлену версію Android TV в США, Австралії, Канаді, Німеччині та Франції. Найближчим часом апдейт вийде і в інших країнах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти