Павло Дуров заявив про слабкість Facebook і зруйнував міфи про Telegram

10 січня 2021, 13:35оновлено 26 березня 2021, 15:26
Павло розповів, що Facebook має цілий відділ, який займається з'ясуванням популярності Telegram.
Telegram_талеграм_телеграмм
Павло Дуров спростував міфи про телеграму / Reuters

Зміни у політиці конфіденційності WhatsApp, які дозволять передавати дані користувачів у Facebook, не залишили байдужим Павла Дурова.

Засновник соцмережі ВКонтакте і месенджера Telegram в особистому Telegram-каналі прокоментував новину про те, що WhatsApp зобов'язав користувачів ділитися особистими даними з Facebook. Що важливо, нову політику поки не будуть застосовувати в Європі через більш жорсткого місцевого законодавства.

Дуров поділився статистикою, що користувачі стали активно "переїжджати" з WhatsApp в Telegram – тепер в месенджері більш як 500 млн активних користувачів. У найбільшій країні – Індії – кількість реєстрацій становить 8% від загальної суми, а щомісячних користувачів – 11%.

відео дня

Крім того, він зазначив, що Facebook має цілий відділ, який з'ясовує, чому Telegram настільки популярний. За його словами, редактори Вікіпедії виявили декількох ботів, які додають неправдиву інформацію в статтю про WhatsApp, а інші боти поширюють неточну інформацію про Telegram в соціальних мережах.

Сам Павло радить одне – поважати своїх користувачів. І розвіяв популярні чутки:

  • Міф 1. "Код Telegram не є відкритим". Насправді всі клієнтські програми Telegram мають відкритий вихідний код з 2013 року.
  • Міф 2. "Telegram – російський". Telegram не має серверів або офісів в Росії. А ще був у ній заблокований з 2018 по 2020 рік.
  • Міф 3. "Telegram не зашифрований". Кожен чат в Telegram з моменту запуску був зашифрований. У месенджері є секретні чати, які є наскрізними, і хмарні чати, які також пропонують безпечне і розподілене хмарне сховище в реальному часі.
Павло Дуров заявив про слабкість Facebook і зруйнував міфи про Telegram

Відповідаючи на питання в коментарях Павло пояснив, чому вихідний код сервера в Telegram як і раніше закритий. Публікація коду серверної частини не покращить безпеку, тому що, на відміну від коду клієнтів, немає можливості перевірити, чи виконується той же самий код на серверах. Зокрема, публікація вихідного коду серверної частини не допоможе ні секретним, ні хмарним чатам, і буде являти собою маркетинговий хід, який не має нічого спільного з безпекою.

Три роки тому Дурову стало відомо, що в одній країні з авторитарним режимом вже шукали способи отримати код сервера Telegram, щоб запустити власний месенджер для стеження, а потім заблокувати всі інші соціальні мережі в країні. Давати диктаторам інструменти для поневолення їх населення Дуров не захотів – це не повинно бути спадщиною.

Раніше Павло розповів, як і коли буде монетизувати Telegram. За його словами, кількість користувачів мессенджеру наближається до 500 мільйонів осіб. Відповідно, підтримка проєктів такого масштабу ‒ в тому числі оплата витрат на сервери й трафік - коштує сотні мільйонів доларів на рік. Тому-то Дуров не здатний далі оплачувати рахунки Telegram з особистих коштів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти