Глава Facebook звинуватив Apple у недобросовісній конкуренції

2 лютого 2021, 14:23оновлено 2 лютого 2021, 14:54
Цукерберг виступив проти месенджера від Apple, звинувативши компанію в монополізмі.
Марк Цукерберг
Марк Цукерберг / Reuters

Керівник Facebook Марк Цукерберг відзвітував про фінансові результати компанії за 2020 рік і відчитав Apple в недобросовісній конкуренції.

Звинувачення повалилися на продукцію Apple: iPhone, iPad, iMac та інші пристрої, що використовують iMessage. Як стверджує Цукерберг, фірмовий додаток для обміну повідомленнями використовується нав'язливо, що не залишає шансів для альтернативних месенджерів.

Також Марк пройшовся по змінах в політиці конфіденційності, завдяки якій багато додатків, включаючи Facebook, втратили частину виторгу. Своїми діями Apple нібито бажає допомогти людям, однак це не так: в компанії лише відстежують інтереси конкурентів, повідомляє CNBC зі слів Марка Цукерберга.

відео дня

Проте в порівнянні з 2020-им, дохід Facebook виріс в півтора раза, що принесло 291 мільярда доларів чистого прибутку компанії. Збільшилася і середня кількість користувачів в день-1,84 мільярда осіб.

У 2021 році розробники додатків для iOS будуть зобов'язані запитувати у користувачів дозвіл на збір даних і доступ до IDFA. Ці зміни вплинуть на рекламний бізнес Facebook і його партнерів, оскільки користувачі з більшою ймовірністю не дозволять додатку відстежувати їх активність.

читайте такожНа Apple чинять тиск, змушуючи видалити Telegram з App Store – ЗМІГоворячи про монополію на ринку, зараз проходить слухання по антимонопольному позову проти Цукерберга і Facebook, з яким у грудні 2020-го виступила Федеральна торгова комісія США (FTC) разом з владою 46 Штатів

Регулятори попросили суд зобов'язати Facebook продати Instagram і WhatsApp, а в майбутньому запитувати схвалення подібних угод. Facebook купив Instagram у 2012-му, у корпорацій збільшується кількість користувачів, що знижує їх в іншої, меншої компанії. Тим самим через міць одного корпоративного гіганта страждають інші. Мета позову – відібрати в Facebook компанії Instagram та WhatsApp, перетворивши їх в незалежні сервіси, тим самим підвищивши конкуренцію на ринку.

Втім, навіть попри малоймовірність даного результату, котирування Facebook вже відреагували падінням на 1,93% на тлі зниження всіх індексів – інвестори виявилися розчаровані зупинкою переговорів про стимулювання економіки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти