Команда месенджера Telegram випустила велике оновлення: що нового

24 лютого 2021, 13:58
У Telegram з'явилися віджети, функція автовидалення, тимчасові посилання для запрошень та інші корисні нововведення.
Команда месенджера Telegram випустила велике оновлення: що нового
Telegram оновився до версії 7.5 / Telegram.org

Команда месенджера Telegram випустила велике оновлення до версії 7.5, в якому, наприклад, груповий чат можна перетворити в групу для трансляцій з необмеженою кількістю учасників.

А ще імпортовані та вихідні повідомлення тепер будуть об'єднані й відсортовані за оригінальною датою надсилання. Апдейт вже поширюється в App Store і Google Play, але, якщо його ще немає для ваших пристроїв, просто почекайте кілька годин.

Що нового в Telegram 7.5:

Автоматичне видалення повідомлень. Вже кілька років користувачі месенджера Telegram можуть безслідно видаляти повідомлення для всіх учасників бесіди, не залишивши сліду листування. У секретних чатах з 2013 року також є таймер самознищення, що дозволяє не відриватися на самостійне видалення повідомлень.

відео дня

Від сьогодні ви можете налаштувати автовидалення повідомлень за таймером у будь-якому чаті. Повідомлення автоматично видалятимуться для всіх учасників через 24 години або 7 днів після надсилання.

Команда месенджера Telegram випустила велике оновлення: що нового

Щоб увімкнути автоматичне видалення на Android, натисніть⋮ > Очистити історію і виберіть потрібний час.

На iOS затисніть палець на будь-якому повідомленні, натисніть "Вибрати" > "Очистити чат" у верхньому лівому куті екрана > "Налаштувати автовидалення".

Віджети на домашньому екрані. Для швидкого доступу до важливих чатів ви можете додати віджет Telegram на головний екран. Віджет "Чати" покаже останні повідомлення у вибраних чатах, а віджет "Ярлики" – ярлики з ім'ям та фотографією.

Щоб додати віджет, натисніть та утримуйте палець на домашньому екрані, далі натисніть "Віджети" на Android або піктограму (+) на iOS і виберіть Telegram.

Команда месенджера Telegram випустила велике оновлення: що нового

Тимчасові запрошувальні посилання. Відтепер, окрім основного посилання, власники та адміністратори можуть створити додаткові посилання та обмежити для них строк дії, кількість приєднань або обидва параметри одночасно.Для кожного запрошувального посилання можна також створити QR-код, який зручно публікувати на візитівках або афішах: що приєднатися до каналу чи групи, користувачу буде достатньо навести на код камеру телефону.

Поліпшений імпорт чатів. Можливість імпортувати історію листування з інших застосунків з'явилася в минулому оновленні Telegram, і розробники продовжують покращувати цей інструмент. Тепер імпортовані повідомлення буде відсортовано за оригінальною датою надсилання – якщо ви імпортували їх до нового чату або чату, у якому менше ніж 1000 повідомлень.

Групи з необмеженою кількістю учасників. Максимальний розмір групових чатів Telegram – 200 000 учасників. Відсьогодні при наближенні групи до цього ліміту її можна перетворити в групу для трансляцій – із необмеженою кількістю учасників.

У групах для трансляцій писати повідомлення зможуть лише адміністратори, але в учасників залишиться можливість спілкуватися в голосовому чаті. Групи для трансляцій особливо підійдуть великим спільнотам, у яких адміністратори публікують новини, коментарі чи інсайди для решти учасників.

Команда месенджера Telegram випустила велике оновлення: що нового

Оновлення в інтерфейсі для надсилання скарг. Щоб прискорити перевірку скарг, застосунки завжди пропонуватимуть позначити конкретні повідомлення при надсиланні скарги. Крім того, тепер ви можете залишити до своєї скарги додатковий коментар. Це особливо знадобиться при надсиланні скарг на несправжні акаунти.

Нові анімовані емодзі. Щоб побачити нові анімації, надішліть в будь-який чат один з цих емодзі окремим повідомленням.

Команда месенджера Telegram випустила велике оновлення: що нового

Не так давно засновник і керівник телеграму Павло Дуров розповідав, що містити месенджер своїм коштом у нього практично не залишилося можливості, у зв'язку з чим найближчим часом буде запущений проєкт його монетизації. Що важливо, доступ звичайних користувачів до всіх нині чинних сервісів і далі буде безплатним, при цьому канали обміну особистими повідомленнями та групові чати залишаться вільними від реклами. Однак, пабліки з безліччю передплатників, власники яких самі заробляють на публікації рекламних оголошень, точно піддадуться змінам.

За словами Дурова, процес монетизації дозволить Telegram зберегти незалежність і буде корисний всій спільноті – оскільки розширить можливості творців контенту для заробітку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти