Творець Telegram Павло Дуров пояснив, чим його месенджер кращий за Facebook

5 лютого 2021, 18:54
Керівник Telegram поміркував на тему продуктивності праці в дрібних і великих організаціях.
Telegram_талеграм_телеграмм
Чим Telegram краще за Facebook / Reuters

Засновник і власник месенджера Telegram Павло Дуров пояснив, чому Facebook та інші великі корпорації не встигають за тим, що впроваджує його команда. Вся справа в кількості співробітників – в невеликих групах є більше можливостей розвиватися.

На думку глави Telegram, у природному середовищі кожне невелике товариство здатне на лідерство і незалежне мислення. Потенціал сотень мільйонів людей пригнічується обмеженнями, які штучно накладаються соціальними структурами.

"Опозиція капіталізм = соціалізм здається застарілою. Я вважаю за краще думати в термінах"централізація проти децентралізації". Люди найкраще працюють у маленьких групах менше ніж 150 осіб. Тому при надмірній ієрархії та централізації потенціал людини використовується не повністю. Капіталістичні монополії та соціалістичні диктатури однаково погані", – підкреслив Дуров у своєму Telegram-каналі.

відео дня

Павло додав, що саме з цієї причини десятки тисяч людей, що працюють у великих корпораціях, таких як Facebook, не встигають за тим, що впроваджує їх невелика команда в Telegram. "Це також причина, по якій такі країни, як Росія, не можуть генерувати та утримувати світові бренди" – підсумував підприємець.

Раніше розробники Telegram знайшли спосіб стимулювати розпочату в січні масову міграцію з іншого месенджера, WhatsApp. У новому оновленні користувачам дозволили переносити повідомлення, фотографії, відеозаписи та документи з інших додатків – наприклад, WhatsApp, Line і KakaoTalk. У повідомлень з таких діалогів з'явиться мітка "Імпортовано" з відомостями, коли вони були відправлені спочатку і коли були імпортовані в Telegram.

Що важливо, перенесена в Telegram листування майже не займе додаткової пам'яті на вашому телефоні. На відміну від старих додатків для обміну повідомленнями, Telegram дозволяє не зберігати повідомлення і фотографії з листування на пристрої. При цьому в будь-який момент можна переглянути всі повідомлення, фотографії, відеозаписи та документи.

читайте також"Створюйте речі, а не споживайте їх": Павло Дуров розкритикував Сучасний уклад життя

Не так давно Павло розповідав, утримувати месенджер Telegram своїм коштом у нього практично не залишилося можливості, а тому найближчим часом буде запущений проєкт його монетизації. Що важливо, доступ звичайних користувачів до всіх нині наявних сервісів і далі буде безкоштовним, при цьому канали обміну особистими повідомленнями та групові чати залишаться вільними від реклами. Однак, спільноти з безліччю передплатників, власники яких самі заробляють на публікації рекламних оголошень, точно піддадуться змінам.

За словами Дурова, процес монетизації дозволить Telegram зберегти незалежність і буде корисний всій спільноті – оскільки розширить можливості творців контенту для заробітку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти