У CD Projekt Red визнали, що студія недооцінила складність і масштаби Cyberpunk 2077

12 грудня 2020, 20:30оновлено 12 грудня 2020, 21:21
Тим часом користувацький рейтинг Cyberpunk 2077 на PS4 склав 2 бали з 10.
Cyberpunk 2077 Кіану Рівз
Cyberpunk 2077 Кіану Рівз

Невгамовний журналіст Bloomberg Джейсон Шрайер (Jason Schreier), який відомий своїми могутніми зривами покривів на всіх і вся, розповів, що керівництво CD Projekt Red взяло на себе відповідальність за забагований запуск рольової гри Cyberpunk 2077.

У його руки потрапив лист, адресований працівникам студії, який був відправлений главою CDPR Адамом Бадовскі. У ньому зачіпається тема бонусів, які безпосередньо залежали від оцінок гри.

Керівництво проаналізувало ситуацію і прийшло до думки, що даний підхід буде несправедливий – працівники отримають всі бонуси, хоч гра і була кілька разів перенесена та отримала змішані огляди. "Ми недооцінили складність і масштаби проєкту, але ви зробили все можливе, щоб створити амбітну, особливу гру",

відео дня

Наразі у ПК-версії гри на Metacritic стоїть загальний бал 90, який має шанс або опуститися, або піднятися, оскільки ще не всі видання завершили свої огляди. Так чи інакше, це поки що нижче The Witcher 3: Wild Hunt (93), чого вже говорити про ігри Rockstar Games, які набирають в середньому 96-97 балів зі 100.

А ось користувачі ставляться до гри куди холодніше. Поточний середній бал ПК-версії – скромні 6,3, Xbox One – 2,7, а на PS4 і зовсім 2. Гравців не влаштовує технічний стан на старті: невисока продуктивність, багі та вильоти. Це особливо помітно на консолях минулого покоління.

Вчора ввечері Cyberpunk 2077 отримала оновлення 1.04, яке підвищує стабільність гри та виправляє деякі помилки. Однак, особливої різниці в продуктивності користувачі так і не знайшли, порівнюючи старий і новий патч. Єдина різниця була у відсутності зависань під час заскриптованих швидких подорожей.

Кадр з Cyberpunk 2077 / CD Projekt RED
Кадр з Cyberpunk 2077 / CD Projekt RED

Раніше стало відомо, що обсяги попередніх замовлень Cyberpunk 2077 були настільки високі, що проєкт окупився ще до релізу. Формально студія ще не отримала гроші, проте за підрахунками виторг з продажів новинки, куди входять і попередні замовлення в розмірі 8 млн копій, вже перевищила всі витрати на розробку, а також витрати на маркетинг.

До слова, рекламний бюджет Cyberpunk 2077 і бюджет на розробку гри ніколи не надавався розголосу, однак з осіннього фінансового звіту CD Projekt Red стало відомо, що в розробку нових проєктів вкладено не менше 120 мільйонів доларів – переважна частина цих коштів, звичайно ж, пішла на Кіберпанк.

Кіберпанк 2077 можна купити як на консолях Xbox і Playstation, так і на ПК. У майбутньому гра також з'явиться і на консолях наступного покоління – PlayStation 5 і Xbox Series X.

В PS Store гра коштує 1 999 гривень.

  • В магазині Microsoft Store - 1699 гривень;
  • В магазині GOG - 850 гривень;
  • В магазині Steam - 899 гривень;
  • В магазині EGS - 899 гривень.

Варто нагадати, що спочатку Cyberpunk 2077 буде працювати на консолях PlayStation 5 і Xbox Series в режимі зворотної сумісності: вихід спеціальних "некстгенових" версій намічений на наступний рік.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти