Більшість навіть не здогадується: що може "вбити" автомобільний акумулятор

14 серпня 2024, 03:40оновлено 14 серпня, 16:01
1046
Здійснюючи кілька простих кроків, ви можете продовжити термін служби акумулятора та покращити його продуктивність.
Більшість навіть не здогадується: що може 'вбити' автомобільний акумулятор
Що скорочує термін служби акумулятора / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Регулярне обслуговування автомобільного акумулятора має важливе значення для підтримки його працездатності та продовження терміну служби, пише sante+.

Як довго служить автомобільний акумулятор

Середній термін служби автомобільного акумулятора становить від трьох до п'яти років. Але при дотриманні правил експлуатації деякі акумулятори можуть прослужити набагато довше.

відео дня

Вам також може бути цікаво: Як довго можна зберігати бензин у баку автомобіля: відповідь здивує багатьох.

Що скорочує термін служби акумулятора

  • Короткі поїздки. У місті короткі відстані можуть дуже сильно розрядити ваш акумулятор, оскільки генератор не встигає повністю зарядити батарею.
  • Саморозряд. Акумулятор, який не використовується, може розрядитися сам. Вже через кілька місяців без використання він може втратити достатньо енергії, щоб ускладнити запуск вашого автомобіля.
  • Низькі температури. Коли температура опускається нижче 0°C, продуктивність автомобільних акумуляторів може знизитися на 35%, а в умовах замерзання - на 50%. Якщо ваш автомобіль не може завестися або якщо електричні системи демонструють будь-які ознаки слабкості, швидше за все, це означає, що акумулятор постраждав від холоду.
  • Сульфатація. Коли напруга вашого акумулятора падає, це може спричинити так звану сульфатацію. Це схоже на відкладення вапняного нальоту в чайнику: кристали сульфату утворюються на пластинах акумулятора, пошкоджуючи його компоненти. Таке накопичення зменшує ємність акумулятора і може ускладнити запуск автомобіля.

Як зрозуміти, що автомобільний акумулятор розрядився

  • Сигнальна лампочка акумулятора не світиться. Однією з перших ознак розрядженого акумулятора є сигнальна лампочка акумулятора або генератора, яка не світиться або блимає. Якщо ця лампочка вмикається одразу після запуску двигуна, це може означати несправність акумулятора. З іншого боку, якщо індикатор загоряється під час руху, проблема може бути в генераторі.
  • Скидання годинника автомобіля. Якщо ви помітили, що годинник скидається щоразу, коли ви заводите автомобіль, то це може свідчити про те, що акумулятор знаходиться в режимі виживання: він деактивує додаткові функції для економії енергії під час запуску. Не варто ігнорувати цю ознаку!
  • Автомобіль не може завестися. Зазвичай, як тільки ви повертаєте ключ, акумуляторна батарея повинна негайно подавати живлення на компоненти вашого автомобіля. Якщо цього не відбувається, є велика ймовірність, що акумулятор несправний або розряджений.
  • Дуже слабкі фари. Класична ознака розрядженого акумулятора - це коли фари починають тьмяніти. Якщо акумулятор розряджений або несправний, йому не вистачає енергії для належного живлення фар. Фари споживають багато електроенергії, і їх несправність часто є ознакою того, що настав час перевірити акумулятор.

Як продовжити термін служби автомобільного акумулятора

Автомобільний акумулятор потребує особливого догляду, щоб залишатися в хорошому стані. Ось кілька головних порад, як зберегти акумулятор:

  1. Не зупиняйте автомобіль на тривалий час. Якщо ваш автомобіль буде простоювати деякий час, краще від'єднати акумулятор, щоб уникнути непотрібного розряду.
  2. Пам'ятайте про регулярне обслуговування. Не забувайте регулярно чистити зарядні клеми акумулятора. Цей простий крок допоможе продовжити термін служби акумулятора та запобігти несподіваним поломкам.
  3. Захистіть свій автомобіль від екстремальних температур. Паркуйтеся влітку в тіні, а взимку в захищеному місці, щоб захистити електричні компоненти.
  4. Не підключайте електрообладнання, коли двигун вимкнений. Акумулятор вашого автомобіля може швидко розрядитися, якщо ви користуєтеся радіо або фарами при вимкненому двигуні. Без генератора змінного струму для підзарядки, він змушений сам постачати всю енергію, що призводить до його швидкого розрядження. Щоб уникнути поломок, не використовуйте автомобільні аксесуари при вимкненому двигуні.
  5. Уникайте коротких поїздок. Короткі поїздки можуть дуже сильно розрядити ваш акумулятор, оскільки кожен частий запуск і зупинка не дає йому повністю зарядитися. Дайте йому перепочинок, час від часу здійснюючи тривалі поїздки.

Santé+ Magazine

Santé + Magazine - це журнал, що спеціалізується на порадах по дому та невеликих порадах для повсякденного життя, журнал, який вже більше десяти років є частиною франкомовного ландшафту друкованих ЗМІ. Спочатку журнал був доступний у друкованому вигляді, але згодом вийшов у цифровій версії.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти