Творці The Sinking City стверджують, що видавець вкрав їхню гру

3 березня 2021, 12:13оновлено 24 березня 2021, 17:01
Українські розробники впевнені, що видавець продає в Steam піратську копію їх гри.
Творці The Sinking City стверджують, що видавець вкрав їхню гру
The Sinking City знову видалили з Steam / Frogwares

В кінці минулого тижня у Steam повернувся хорор The Sinking City, який до цього видалили через конфлікт української студії Frogwares і видавництва Nacon.

Після повернення гри розробники попросили не купувати гру в Steam, тому що вони до цього релізу не мають відношення. На момент публікації матеріалу гра знову зникла з полиць магазину Valve.

У відповідь видавництво Nacon опублікувало заяву, мовляв, вони повернули проєкт у продаж заради шанувальників, і ніяких проблем з цією версією немає вона "повністю офіційна і повна", хоча через міжусобиці з авторами відсутні деякі функції на зразок хмарних збережень і досягнень. "Легко грати роль жертви, але все, чого ми домагаємося – це, щоб Frogwares дотримувалася своїх зобов'язань як за контрактом, так і відповідно до вимог суду" – йдеться в заяві Nacon

Незабаром після цього Frogwares опублікувала викриваючий 9-хвилинний ролик. Його ключова теза Nacon зламала, змінила вихідний код The Sinking City, спробувала замести сліди та 26 лютого незаконно виставила гру на продаж в Steam, щоб заробляти на ній під своїм ім'ям без відома девелоперів.

До того ж розробники відзначають, що весь випущений після виходу гри контент був зроблений повністю на кошти Frogwares і не входив в договір з Nacon. А тепер видавець продає його, хоча не має на це ніякого права. У ролику Frogwares є й інші докази, з якими ви можете ознайомитися особисто. Отримана розробниками інформація буде використана в суді, де остаточно вирішиться питання того, хто володіє правами на гру.

Хто правий, а хто винен у цій історії, неясно, але спостерігати за розвитком подій буде цікаво.

Раніше інші українські розробники з 4A Games представили розширене видання шутера Metro Exodus. Його головною особливістю стане перероблений рейтрейсинг, який з'явиться як на ПК, так і на консолях PlayStation 5 і Xbox Series X|S.

На PS5 і Xbox Series X гра буде працювати в 4K / 60 FPS з включеною трасуванням променів. На Series S будуть 1080р при поки невідомій частоті кадрів, але також з включеною трасуванням променів. Покращене видання вийде на ПК вже цієї весни, а для консолей пізніше цього року. Видання буде безплатно для всіх власників гри на будь-якій платформі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти