Apple зобов'язали повернути зарядні пристрої в комплект постачання iPhone

3 грудня 2020, 18:00оновлено 26 березня 2021, 20:38
Поки постанова стосується тільки Бразилії, але в майбутньому може поширитися і по всьому світу.
iPhone 12
iPhone 12 / Apple

Правозахисники штату Сан-Паулу в Бразилії вимагають, аби технологічний гігант Apple повернув зарядні пристрої в коробки з iPhone 12 або, принаймні, надав покупцям вибір – брати або не брати зарядки.

Ініціатива належить правозахисній організації Procon-SP, які стверджують, що наданих Apple доказів про екологічність цього рішення виявилося недостатньо.

Крім того, правозахисникам нарікають на той факт, що в Apple є законна підстава відмовити клієнту в гарантійному обслуговуванні iPhone, якщо проблемою поламання буде визнано сторонній зарядний пристрій

відео дня

Нагадаємо, що випуск нової лінійки смартфонів нового покоління iPhone 12 ознаменував ще й відмову компанії Apple від включення в комплект постачання смартфона стандартного зарядного пристрою і навушників EarPods – крім того, ці аксесуари більше не будуть входити в комплект iPhone 11, iPhone XR і iPhone SE, які залишилися у продажу.

За словами компанії, даний вибір нібито був зроблений на користь зниження викидів вуглекислого газу в атмосферу. Рішення було прийнято в рамках програми "екологічно чистий крок", спрямованої на перехід до нових технологій захисту навколишнього середовища.

Apple зобов'язали повернути зарядні пристрої в комплект постачання iPhone
iPhone 12 Pro / Nomad Labs

Втім, аби трохи підсолодити пігулку, Apple таки знизила ціну на свої фірмові навушники EarPods з роз'ємом Lightning з 29 до 19 доларів. Новий адаптер живлення Apple на 20 Вт для iPhone теж продається за зниженою ціною у 19 доларів проти 29.

Раніше в мережі з'явилися перші подробиці про новий iPhone 13. За інформацією джерел, у 2021 році Apple представить чотири флагманських смартфони, як і в цьому році: iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro і Pro Max.

Повідомляється, що всі пристрої збережуть поточний дизайн з плоскими гранями та вийдуть в тих же розмірах. Головною відмінністю наступного покоління від поточного стане покращений надширококутний сенсор. Його апертуру збільшать з f/2.4 до f/1.8, що дозволить захоплювати більше світла і робити якомога якісніші знімки в умовах недостатньої освітленості.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти