Аналітика від Київстар ТБ: які канали стали лідерами телеперегляду у липні 2023 року

11 серпня 2023, 16:44
49

Наприкінці літа у багатьох українських телеканалів розпочинається новий телевізійний сезон, відповідно, вже незабаром відбудеться чимала кількість премʼєр та повернення проєктів-сателітів у ефіри провідних телеканалів.

Традиційно, в аналітиці від платформи кіно та телебачення Київстар ТБ розповідаємо про результати теледивлення в липні, канали-лідери та як українці споживали новинний контент.

Нагадаємо, що поки тривають оновлення панелі Nielsen, яка до повномасштабної війни займалася телевимірюваннями, ринок продовжує орієнтуватися на дані переглядів від ОТТ-платформ. Крім цього, у червні платформа перейшла до аналізу дивлення на основі платних підписок.

відео дня

ТОП-10 телеканалів у липні 2023 року

Аналітика від Київстар ТБ: які канали стали лідерами телеперегляду у липні 2023 року

Найвищу сходинку у ТОПі телеканалів липня займає Новий, отримавши частку 10,3% (на -0,3 п.п. частки менше до червня 2023 року). На другій позиції залишається СТБ із часткою 7,8% (-0,2 п.п).

Наростивши найкращу частку з початку 2023 року — 7,1% (+0,5 п.п частки) — на третє місце в рейтингу вийшов телеканал 2+2.

На четверту позицію з 7,0% частки за результатами липня піднявся ТЕТ, який наростив +0,4 п.п. частки відповідно до червня. Далі, на 5 сходинці, розташувався ICTV2 з 6,6% частки (+0,3 п.п). Шосте місце займає 1+1 Марафон (-1 п.п.), який транслює "Єдині новини", з середньою часткою 6,1%.

Сьоме місце посідає 1+1 Україна з 5,7% частки (-0,7 п.п), а восьму сходинку з 5,1% частки (-0,5 п.п.) обіймає ICTV, який також транслює національний телемарафон.

На 9-ій позиції знаходиться КСТБ Детективи з часткою 2,0% (+0,3 п.п), а замикає ТОП-10 телеканал ПЛЮСПЛЮС з 1,9% частки (-0,1 п.п частки).

Таким чином, лідерами серед телеканалів з найбільшим приростом частки за результатами липня є 2+2 та ТЕТ.

Медіагрупи та дивлення

Уже традиційно, більшість телеканалів, які потрапили у рейтинг липня 2023 року, входять до складу групи 1+1 media — 2+2, ТЕТ, 1+1 Марафон, 1+1 Україна, ПЛЮСПЛЮС, KVARTAL TV, Бігуді та Comedy Central. Від StarLightMedia у ТОП-20 — Новий, СТБ, ICTV2, ICTV, а від Inter Media Group — НТН.

Таким чином, лідером у рейтингу медіагруп залишається 1+1 media, яка у липні сумарно зібрала 32,8% частки (-0,8 п.п. частки до червня). StarLightMedia опинилася на 2-й сходинці з 31,2% (-0,6 п.п. частки). Стосовно Inter Media Group, то група завершила місяць на третій позиції з часткою 3,2% (+0,1 п.п. частки).

Аналітика від Київстар ТБ: які канали стали лідерами телеперегляду у липні 2023 року

Дивлення новинного контенту

У липні сумарна частка основних телеканалів, які транслюють марафон "Єдині новини" на платформі Київстар ТБ, склала 12,1% (-1,6 п.п. частки до червня). Безперечним лідером за переглядами серед телеканалів, що транслюють проєкт, є 1+1 Марафон з відривом від ICTV в 1 п.п. частки.

Що стосується інших телеканалів, які не транслюють телемарафон, проте створюють новинний контент, то 24 канал — потрапив у ТОП-20 з часткою 1,6%. Решта новинних телеканалів: Прямий (0,7% частки), Еспресо (0,6% частки) та 5 канал (0,2% частки), традиційно залишаються з низькою зацікавленістю серед аудиторії.

Найпопулярніші серіали на Київстар ТБ у липні

У переліку найпопулярніших серіалів липня за кількістю унікальних абонентів на Київстар ТБ незмінним лідером за кількістю тайтлів серед медіагруп є 1+1 media. Беззаперечним лідером серед вподобань глядацької аудиторії залишається серіал "Скажені сусіди", що транслювався на ТЕТ. Також серед проєктів, які транслюються на телеканалах 1+1 media, в цій категорії до рейтингу увійшли серіали "Невірний", "Величне століття", "Сталеві нерви", "СидОренки-СидОренки", "Я – Надія", "Хазяїн", "Пригоди Бампера і Суса", "У неділю рано зілля копала". Від SLM — "Спіймати Кайдаша", "Колір пристрасті", "І будуть люди", "Колір помсти". З міжнародних серіалів у ТОП увійшли — "Зачаровані", "Мушкетери", "Покидьки" та "Ходячі мерці". Переглянути ТОП-серіалів липня можна тут.

Загалом бібліотека платформи кіно та телебачення Київстар ТБ нараховує понад 1000 тайтлів якісного українського продукту.

Джерело даних: Київстар ТБ на основі платних абонентів

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти