PlayStation 5 через дефіцит компонентів може коштувати більше, ніж очікувалося

14 лютого 2020, 12:50оновлено 17 лютого 2020, 13:03
Sony належить або продавати нові консолі собі у збиток, або значно підвищити їх ціну.
Фанатский концепт дизайна PlayStation 5
Фанатський концепт дизайну PlayStation 5

Видання Bloomberg повідомило про проблеми з виробництвом PlayStation 5 (PS5 або ПС5). Через брак компонентів консоль наступного покоління від Sony може коштувати значно дорожче, ніж очікувалося.

Основна проблема компанії - недостатня кількість флеш-пам'яті DRAM і NAND. Її масово закуповують виробники смартфонів перед запуском своїх флагманів. Через це Sony доводиться шукати більш дорогі аналоги. При цьому коронавірус в Китаї поки ніяк не вплинув на плани компанії. А саме в Китаї і виробляється більша частка заліза консолей

У результаті собівартість виробництва PlayStation 5 може скласти 450 доларів (11030 гривень). Аналітики повідомляють, що ціна консолі на ринку тоді досягне 470 доларів (11520 гривень). Поставки в Україну тоді будуть коштувати ще дорожче.

відео дня

Для порівняння - на виробництво однієї PlayStation 4 йшов 381 долар (9338 гривень). PlayStation 4 ціна для покупців при цьому становила 399 доларів (9790 гривень). Нинішня топова консоль PS4 Pro теж коштує 399 доларів, але вона часто продається зі знижками.

PlayStation 5 - ціна

Официальный логотип PlayStation
Офіційний логотип PlayStation / Sony

Експерти вважають, що Sony тепер доведеться прийняти складне рішення. Компанія може продавати PS5 за підвищеною ціною у 470 доларів, щоб отримати прибуток. Але такий вчинок може відлякати частину покупців. Інший варіант - Sony виставить цінник на нову консоль в 399 доларів і буде перший час продавати її собі у збиток, роблячи ставку на сервіси та продаж ексклюзивів.

Саме тому Sony і не поспішає з оприлюдненням ціни. Компанія поки не прийняла остаточне рішення і чекає новин від прямого конкурента - Microsoft з її Xbox Series X.

З аналогічної причини PlayStation 5 характеристики теж здебільшого тримаються в таємниці.

PlayStation 5 - дата виходу

Фанатський концепт дизайну PlayStation 5
Фанатський концепт дизайну PlayStation 5

Консоль точно надійде у продаж до новорічних свят 2020 року. Точне число поки не розкривається. Але найімовірніше продажі стартують близько 25 грудня, коли в США святкується Різдво.

Раніше голова ігрового підрозділу Microsoft Філ Спенсер розповів про майбутнє ексклюзивів Xbox на наступному поколінні консолей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти