Зима скасовується: українців попередили про аномалію і дали прогноз до Нового року

6 грудня 2021, 15:15оновлено 15 вересня 2023, 16:24
На більшій частині території України прогнозують м'яку погоду.

бурульки, відлига
В Україні сильних морозів не очікується / УНІАН

Україна майже до кінця поточного тижня буде перебувати в полі низького тиску. Погода буде досить м'яка, і сильних морозів поки не очікується.

Як розповіла РБК-Україна синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха, стабільних морозів очікувати не доводиться.

За її словами, сильні морози можуть бути хіба що в Карпатському регіоні, де може бути до 10 градусів морозу вночі. Крім того, на заході буде прохолодніше, ніж в інших регіонах.

"Але на решті території погода досить м'яка. Особливо південний схід, там взагалі переважно плюсові значення, і якщо там будуть опади, то у вигляді дощу", - сказала вона, зазначивши, що сніг протягом цього тижня очікується на заході, півночі і частково - в центральних областях.

Яку погоду чекати до Нового року

Прогноз місяць озвучив народний синоптик Володимир Деркач, повідомляє Новини.Live.

Як зазначає Деркач, перші 10 днів грудня будуть досить прохолодними, подекуди можливі великі опади-незначна мінусова температура вночі і плюсова здебільшого вдень.

"Друга декада на початку ще збереже умовно зимову погоду, але далі на диво почне теплішати, пройдуть невеликі опади. Лише на свято Святого Миколая буде спостерігатися зниження температури, хоча і короткочасне. Останній відрізок Грудня також порадує не зимовою погодою, проте можливе зниження нічних показників іноді, а вдень повинен бути плюс", - додав Деркач.

Чого чекати від погоди найближчим часом

Додамо, що за прогнозом синоптика Наталки Діденко, у найближчу добу на Заході, Півночі буде холодно, вдень від -2° до +3°. А на Сході, в більшості центральних областей, значно тепліше: +3°...+9°.

"На Півдні взагалі справжня весна - протягом дня 7 грудня +9...+13 градусів, у Криму +11...+16 градусів", - повідомила вона.

читайте такожУкраїну заморозить до -30°: синоптик дав крижаний прогноз І назвав терміни

Раніше метеоролог Віра Балабух розповіла про те, що в Україні грудень 2021 може бути на 1-2 градуси тепліше, ніж в середньому за період 1993-2016 років, а січень і лютий — на 2-3 градуси.

В інтерв'ю Фактам вона підкреслила, що в зв'язку з цим настання весни в Україні може прийти завчасно.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти