Чи чекати пекельну спеку + 50º: українців попередили про погодну аномалію

13 грудня 2021, 05:02
2021 рік характеризується досить екстремальною погодою, підкреслила Віра Балабух.
спека, погода, градусник
/ Фото ua.depositphotos.com

Зміни, які відбуваються зараз в атмосфері, в тому числі в Україні, безпрецедентні, розповіла завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України Віра Балабух.

В інтерв'ю на каналі ГІТ вона підкреслила, що за оцінками Всесвітньої метеорологічної організації ніколи в історії людства таких інтенсивних явищ, як зараз, не спостерігалося.

Метеоролог каже, що 2021 рік характеризується досить екстремальною погодою. Вона нагадала, що температура в Канаді сягала майже +50 градусів, а це - широта Харкова.

"Це безпрецедентна подія. Уявіть, що у нас така температура +50 градусів... У багатьох регіонах відзначалися дуже високі температури", - додала Балабух.

Яку чекати погоду до кінця зими

Як розповіла Балабух, в Україні температура повітря взимку 2022 року може бути на кілька градусів вище в порівнянні з попередніми роками.

Вона не згодна з численними прогнозами про те, що Україні загрожує найсуворіша зима.

"Очікується - січень-лютий можуть бути десь на два, а можливо, і на три градуси тепліше звичайного, ніж вони були протягом останніх тридцяти років. А ми пам'ятаємо, що цей період був досить теплим в Україні. І зими були досить теплими", - додала Балабух.

читайте такожГотуйтеся до аномалії: синоптик здивував несподіваним прогнозом на зиму

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти