Спека посилюється: після удару циклону на українців чекає нове пекло - синоптик

4 липня 2021, 12:48
Наталка Діденко розповіла, коли в Україні прогнозується посилення спеки.
В Україну йде нова спека
В Україні прогнозують нове підвищення температури / УНІАН

У понеділок, 5 липня погоду в Україні визначатиме південний циклон, який зумовить дощову погоду з грозами, розповіла синоптик Наталка Діденко.

Як розповіла вона в Facebook, у перший день нового тижня короткочасні грозові дощі ймовірні у більшості областей (крім Північного Сходу).

Синоптик прогнозує температуру + 25 + 29 градусів, на заході + 23 + 27 градусів.

Вона додала, що в Києві можливий дощ, температура повітря в столиці буде +27 градусів.

Спека посилюється: після удару циклону на українців чекає нове пекло - синоптик

Діденко попередила, що в Україні через тиждень спека посилиться.

Прогноз погоди від Укргідрометцентру

В Укргідрометцентрі уточнили, що 5 липня, в Україні короткочасні дощі, грози, вдень у центральних областях в окремих районах значний дощ, град і шквали. Температура повітря вночі + 15 +20 градусів, вдень +24 + 29 градусів.

У Києві в неділю короткочасний дощ, гроза; температура повітря вночі + 17 +19 градусів, вдень +26 + 28 градусів.

Спека посилюється: після удару циклону на українців чекає нове пекло - синоптик
Прогноз погоди на 5 липня / meteo.gov.ua

Спека посилюється: чого чекати від зміни клімату

В Україні погода останні п'ять років істотно змінилася і стала рекордно теплою. Метеорологи все частіше фіксують аномальні погодні умови, розповіла завідувач відділу прикладної метрології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух, повідомляє 24 канал.

Вона пояснила, що аномальна погода спостерігається через зміни кліматичної системи, зокрема, підвищується температура повітря, змінюється термічний режим, а також тривалість сезонів.

"Ми дійсно спостерігаємо, що протягом останніх днів, місяців і навіть років у нас все частіше відзначаються аномальні погодні умови, все більше погодних екстремумів... Саме аномалій, коли у нас досить жарко, стає все більше і більше", — заявила вона.

Так, останні 5 років, за її словами, були найтеплішими, як в Україні, так і на планеті. А в 2020 рік взагалі видався в Україні найбільш спекотним мінімум за останні 140 років.

Крім аномально високих температур, в Україні фіксують і різкі зміни погоди. Це пов'язано зі зміною атмосферної циркуляції. Так, через нерівномірні зміни температури полярні широти стають теплими значно швидше, ніж помірні.

Прогноз погоди до кінця літа 2021:

Раніше завідуюча лабораторією прикладної кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАН України Світлана Краковська розповіла про те, що в середині літа можна чекати досить жарких днів у найтеплішому місяці — липні, так звані "тропічні ночі", коли температура залишається на рівні 20 градусів вночі, що є великим тепловим навантаженням на людський організм.

читайте такожПекло до +40: синоптик розповіла, чи чекати "страшну спеку" в липні

Синоптик Леонід Горбань спрогнозував, що денна температура повітря в липні в більшості регіоні складе +27 ... + 32 градуси. Останній місяць літа почнеться з сильної спеки-стовпчики термометрів триматимуться на рівні + 33 ... + 35 градусів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти