В Україну йдуть морози: названо дату

8 листопада 2021, 07:22
Час діставати зимовий гардероб. Синоптик попередив про похолодання.
1636348486-7175.jpg
Погода в Україні бере курс на похолодання / ua.depositphotos.com

Новий тиждень з 8 по 12 листопада принесе похолодання. Погода в Україні буде змінюватися під впливом антициклону, який принесе зниження температури вдень і посилення морозів вночі.

Згідно з прогнозами Укргідрометцентру, у понеділок, 8 листопада, можливі дощі у західних та північних областях країни. Відбудеться подальше зниження температури. На заході в денні години стовпчики термометра не піднімуться вище +10 градусів, в центрі та на сході - до +11...+13 градусів, на півдні материкової України - до +15 градусів. Нічних морозів в цей день не очікується. В анексованому Криму - до +19 градусів.

В Україну йдуть морози: названо дату
Прогноз погоди на 8 листопада 2021 / Фото meteo.gov.ua

Погода в Україні 9 листопада 2021

У вівторок помітно похолодає по всій країні, а на сході та півдні ймовірні сильні дощі. На інших територіях - сухо і переважно малохмарно.

Вдень температура повітря становитиме +2...+6 градусів, вночі 0... +4. Тепліше на всього буде на півдні та на сході - +7...+10 градусів вдень і +5...+ 9 вночі. У Криму стовпчики термометрів піднімуться до +11...+13 вдень і +8...+10 градусів у нічний час, а на Закарпатті +9...+11 вдень, а вночі - холодно, лише +2...+4 градуси.

В Україну йдуть морози: названо дату
Прогноз погоди на 9 листопада 2021 / Фото meteo.gov.ua

Погода в Україні 10 листопада 2021

У середу, 10 листопада, буде ясно, сонячно, але холодно. Вдень похолодає до +1...+4 градусів, на заході та півдні температура буде трохи вище - від +3 до +8 градусів.

При цьому вночі вдарять морози -3...-6 градусів, на південному сході в нічний час + 2... -2.

На Закарпатті вдень + 9...+11, вночі -1... -3.

В Україну йдуть морози: названо дату
Прогноз погоди на 10 листопада 2021 / Фото meteo.gov.ua

Погода в Україні 11-12 листопада 2021

В кінці тижня буде схожа погодна ситуація. Найхолодніше - у східних областях. Зокрема, в Луганській області вдень температура повітря опуститься до нуля. В цілому, по країні стовпчики термометрів покажуть +3...+ 6 градусів, вночі морози до -7. При цьому опади синоптик не прогнозує.

В Україну йдуть морози: названо дату
Прогноз погоди на 11 листопада 2021 / / Фото meteo.gov.ua

Синоптик Gismeteo прогнозує, що за тиждень в Україні стане ще холодніше. Вже з 15-16 листопада температура вдень на півночі та в центрі може досягти нуля і навіть мінуса. Тоді ж вірогідний і перший сніг на рівнинній частині країни.

читайте такожСильні дощі, морози і сніг: синоптик назвав дату різкого похолодання в Україні в листопаді

Найхолодніше буде на півночі та заході - від 0 до -1 вдень і до -6 вночі. Ближче до центру, на сході та півдні буде тепліше - вдень все ще збережеться плюсова температура від +2 до +5 градусів.

Друга половина листопада також не порадує теплою погодою. Температура повітря очікується в межах 0... + 5, на півдні - до +8 градусів.

читайте такожТепло змінюватимуть морози: чого чекати від погоди в грудні і коли прийде зимове похолодання

Раніше Главред повідомляв, що морозів і снігу в Україні варто чекати лише в кінці листопада. Разом з тим перша декада місяця буде досить теплою, з температурою +9...+14 градусів.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти