Україну накриє потужна спека до +35 з грозовими дощами, градом і шквалами

1 серпня 2021, 11:42
Українців попередили про надзвичайно високий рівень пожежної небезпеки у низці областей.

погода, спека, собака
У південних і східних областях очікується дуже спекотна погода / Фото pixaby

Погода в Україні сьогодні, 1 серпня, супроводжуватиметься спекою, що змінюватиметься короткочасними грозовими дощами. В окремих районах синоптики прогнозують град і шквали. У південних, східних і центральних областях очікується від +33 до +35, в західних регіонах буде дещо прохолодніше – до 31 градуса тепла. У Києві очікується до +31 вдень з дощами. Низку регіонів попереджають про дуже високий рівень пожежної небезпеки.

Згідно з прогнозом синоптиків Укргідрометцентру, в неділю в західних регіонах, а вдень місцями і в північних, а також у більшості центральних областей очікуються короткочасні дощі та грози. В окремих районах - град і шквали 15-20 м/с. На решті території країни опадів не прогнозується.

Температура на півдні, сході і в центрі – від 33 до 35 градусів тепла. Вночі очікується від +17 до + 20. На заході - до +31 вдень і, в середньому, +18 вночі.

Також українців попередили про те, що у Харківській, Донецькій, Сумській, Полтавській, Кіровоградській, Київській, Житомирській, Вінницькій, Тернопільській, Львівській областях і у Криму фіксується високий рівень пожежної небезпеки.

У Києві 1 серпня вдень буде спекотно – до 30 градусів тепла з короткочасним дощем і грозою. Вночі очікується від +17 до +19 без опадів.читайте такожМоторошна спека таки відпустить Україну: синоптики розповіли, якої погоди чекати у серпні

Погода в Україні у серпні

Синоптики прогнозують у перші 2 тижні серпня справжні "температурні гойдалки". У Харкові, Одесі, Дніпрі, Миколаєві та Києві очікується дуже спекотна погода. Тоді як у Луцьку, Чернігові та Львові спекотна погода періодично змінюватиметься похолоданнями.

Синоптикиня Наталка Діденко зазначила, що спека в Україні втратила свою міць. У перших числах останнього місяця літа температура повітря знизиться. Вдень може бути дуже спекотно - від +28 до +33 градусів – однак вночі буде свіже повітря.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти