Від пекельної спеки до осінньої прохолоди: синоптик спрогнозував на серпень температурні гойдалки

31 липня 2021, 09:58оновлено 31 серпня 2021, 22:53
Стало відомо, яка погода очікується до 13 серпня в різних містах України в центральних, північних, південних, східних і західних регіонах.
погода, літо, маленька дівчинка
Останній місяць літа здивує перепадами температури, прогнозує синоптик/ Фото pixaby

Погода в Україні у першій половині серпня буде нестабільною. Синоптик прогнозує "температурні гойдалки". Причому в деяких регіонах температура повітря коливатиметься від спекотної до дуже спекотної, а в деяких - різниця буде до десяти градусів у бік похолодання.

Погода в Києві приготувала для жителів міста температурні гойдалки, передає Meteoprog. До 2 серпня погода буде спекотною – стовпчики термометрів піднімуться до +32, а з 3 числа впадуть до +25. При цьому з 5 на 6 серпня знову буде +31 градус. Такі перепади температур триватимуть кожні один-два дні, але до 12 серпня повернеться спека до +32 градусів. Дощових днів очікується мало, переважатиме хмарна або навіть похмура погода.

читайте такожУ серпні до Києва прийде осінь: синоптик назвав точну датуПогода в Харкові у перші дні серпня також буде спекотною - місто припече до +37 градусів. З вівторка, 3 серпня, посвіжіє одразу до +28. До 6 серпня стовпчики термометрів піднімуться до позначки +34 градусів, і далі почнеться спекотний період, який триватиме з незначними коливаннями більше тижня.

відео дня

Погода у Львові. З 1 на 2 серпня термометри опустяться з +28 градусів до +22, потім до 10-го числа очікуються "хвилеподібні" перепади приблизно в п'ять градусів. Дуже різкий спад температури повітря відбудеться з 12 на 13 серпня - температура повітря знизиться з +32 градусів до +19. Всю першу половину серпня буде хмарна або похмура погода.

В Одесу перший день серпня принесе 33-градусну спеку, а далі практично щодня термометри демонструватимуть поступове зниження до позначки в +27 градусів. Істотні опади в місті в найближчі два тижні не прогнозуються.

Погода в Дніпрі у найближчі два дні коливатиметься від +30 до +35 градусів. Дощових днів, які б трохи освіжили і охолодили місто, синоптик не прогнозує.

У Миколаєві до 14 серпня буде спекотно, стовпчики термометрів не опустяться навіть до +30 градусів. Найсильніше пекло синоптик прогнозує на 6-7 і 12-13 числа – стовпчики термометрів покажуть +36... +37 градусів. Значних дощів не буде.

Останній день липня в Луцьк принесе спекотну погоду до +32 градусів, а в перший день серпня очікується зниження температури. 2 серпня похолодає до +21. До 4 серпня знову потеплішає, але вже 5-го відбудеться черговий різкий спад до +18 градусів. Прогноз погоди свідчить, що з 6 по 12 серпня стовпчики термометрів піднімуться до +34, а 13-го обваляться до +18.

Погода в Чернігові також не порадує стабільністю. 2 серпня температура повітря підвищиться до +32 градусів, а 3 числа очікується спад до +25, через два дні - 5 серпня - стане ще прохолодніше, стовпчики термометрів опустяться до +21 градуса. На наступний день потеплішає до +28, і далі підуть майже щоденні перепади: мінімум +25 і максимум +32. Синоптик прогнозує періодичні дощі, але сильних злив не буде.

В Чернівцях зниження температури повітря очікується після 2-го серпня, але разом з тим почнуться "гойдалки": від +24 до +33 градусів всю першу половину місяця. У цей період переважатиме хмарна і похмура погода з дощами.

Погода в Україні в серпні 2021 - про що раніше писав Главред:

  • За прогнозом народного синоптика Леоніда Горбаня, в останній літній місяць задушлива спека чергуватиметься з періодами дощів. Але в цілому серпень обіцяє бути теплим, а в кінці місяця вночі вже відчуватиметься "дихання осені". Осінь в серпні - те, до чого варто бути готовими, якщо плануєте на цей період відпустку.
  • Крім того, Горбань спрогнозував, якою буде погода в Україні перед Днем Незалежності.
  • Директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда заявляв, що в Україні серпень очікується спекотнішим, ніж зазвичай. Температура в серпні буде вище норми на 1-1,5 градуса.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти