Україну атакує потужний циклон: синоптик попередив про рекордну аномалію

4 січня 2022, 01:22оновлено 4 січня 2022, 09:30
Теплі повітряні маси принесуть опади, температура повітря очікується не по сезону високою.
мороз, сніг, зима, градусник
/ dpchas.com.ua

В Україні до кінця тижня очікуються різкі зміни погоди у зв'язку з проходженням ряду циклонів. Оскільки вони матимуть атлантичне походження, то принесуть з собою теплі повітряні маси і опади, температура повітря очікується не по сезону високою, розповів синоптик Ігор Кібальчич.

Як пише він у прогнозі на Meteoprog, до четверга протримається аномально тепла погода з періодичним випаданням дощів і туманів, туманами і поривчастим вітром.

Разом з тим вже на Різдво, 7 січня, за рахунок формування антициклону, що поширює свій вплив на всю територію України, очікується припинення опадів і поступове зниження температури повітря.

Прогноз погоди до кінця тижня:

  • 4 січня, збережеться тепла погода з температурами 0... + 5 °С протягом доби, а на заході та Півдні України вдень повітря прогріється до +5...+10 °С. на півночі Лівобережжя та сході країни буде трохи прохолодніше – протягом доби -3...+2 °.
  • 5 січня, теплі південні та південно-західні вітри сприятимуть подальшому підвищенню температури повітря. Вночі слід очікувати 0...+ 5°С, в Карпатах і на сході України -5...0°С, а вдень повітря прогріється до + 3...+ 8°С, у південних областях та на Прикарпатті. ...+ 12 °. Подекуди навіть можуть бути побиті добові рекорди максимальної температури.
  • 6 січня, за рахунок перебудови атмосферних процесів і встановлення північно-західних вітрів, температура почне поступово знижуватися. І тільки на півдні України і в Криму поки збережеться аномально тепла повітряна маса. Таким чином, протягом доби очікується 0... + 5 °С, на півдні та в Криму + 7 ... +12 °С.
  • 7 січня, продовжиться поступове зниження температури протягом доби до -3 ... +2°С і місцями пройде невеликий сніжок. У Карпатах буде прохолодніше-до -7 ... -2°С.
  • 8 – 9 січня, під впливом антициклону та в умовах малохмарного неба очікується морозна погода без опадів з нічними температурами -9...-4°С та денними в межах -4 ... +1°.у Карпатах вночі -15...-10° С, вдень -7...-2° С.

Нагадаємо, раніше з'явився прогноз про те, що в Україні температура повітря взимку 2022 року може бути на кілька градусів вище в порівнянні з попередніми роками.

Цілком можуть не підтвердитися численні прогнози про те, що Україні загрожує найбільша сувора зима.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти