Синоптик розповіла про погоду до кінця зими в Україні

12 грудня 2021, 20:28оновлено 14 грудня 2021, 17:15
Віра Балабух розповіла про погоду до кінця зими в Україні.
бурульки, відлига
/ УНІАН

Найближчої доби погоду більшості областей України визначатиме волога повітряна маса, у зв'язку з чим на більшій території країни очікуються опади.

У понеділок, 13 грудня, у західних областях України сніг (вночі місцями значний), в окремих районах налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі 0-5° морозу, вдень близько 0°, в Карпатах вночі та вдень 3-8° морозу, повідомляє Укргідрометцентр.

У північних, більшості центральних і південних областей дощ (на півночі місцями з мокрим снігом), у східних областях без опадів. Вітер південно-східний, 7-12 м/с, у південно-східній частині місцями пориви 15-20 м/с.Температура вночі та вдень 0-5° тепла, у східних областях вночі 1-5° морозу, у південній частині вдень 5-10° тепла.

У Києві в понеділок дощ, місцями з мокрим снігом, температура вночі та вдень 2-4° тепла.

Яку чекати погоду до кінця зими

Як розповіла завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України Віра Балабух у інтерв'ю на телеканалі ГІТ, в Україні температура повітря взимку 2022 року може бути на кілька градусів вищою порівняно з попередніми роками.

Вона не згодна з численними прогнозами про те, що Україні загрожує найсуворіша зима.

"Очікується - січень-лютий можуть бути десь на два, а можливо, і на три градуси тепліше звичайного, ніж вони були протягом останніх тридцяти років. А ми пам'ятаємо, що цей період був досить теплим в Україні. І зими були досить теплими", - додала Балабух.

читайте такожВріже мороз до-21º, завалить снігом: українців попередили про зимовий Армагеддон

читайте такожВесна нагряне в лютому: українців ошелешили прогнозом до кінця зими

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти